Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkų talentas Enesas Kanteras: Jonui Valančiūnui pasakiau, kad akistatai esu pasiruošęs

Trečiu numeriu šių metų NBA naujokų biržoje pašauktas turkas Enesas Kanteras nuolat lyginamas su bendraamžiu iš Lietuvos Jonu Valančiūnu. Šie du devyniolikmečiai vadinami perspektyviausiais vidurio puolėjais Europoje.
J.Valančiūnas ir E.Kanteris
J.Valančiūnas ir E.Kanteras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Galimybę parungtyniauti vienas prieš kitą jie turės šįvakar, kai Panevėžio arenoje Europos čempionato A grupės rungtynes žais Lietuvos ir Turkijos rinktinės.

2010–2011 metų sezoną JAV studentų krepšinio lygoje (NCAA) E.Kanteras praleido, nes prieš atvykdamas studijuoti į Kentukio universitetą profesionaliai rungtyniavo Stambulo „Fenerbahce“ gretose. Taigi debiutas Turkijos rinktinėje jam tuo pačiu buvo ir pirmosios oficialios rungtynės po labai ilgos pertraukos.

Akademikų šeimoje gimęs E.Kanteras neslėpė emocijų, kurias sukėlė debiutas rinktinėje. Pasak devyniolikmečio, jam tai ypatingai svarbus įvykis.

„Esu laimingas. Suprantate, vos prieš dvi dienas debiutavau rinktinėje... Turiu pripažinti, nervinausi, bet treneriai ir komandos draugai ramino, sakė, nėra ko nervintis, tiesiog išeik ir parodyk, ką sugebi. Aš tai ir dariau. Buvo šaunu. Jaučiu didelį malonumą žaisdamas rinktinėje“, – kalbėjo E.Kanteras.

Po 12,5 taško pelnantis E.Kanteras kol kas yra rezultatyviausias turkų žaidėjas turnyre.

– Enesai, koks tavo vaidmuo komandoje?

– Mūsų tikslas laimėti rungtynes. Tiesiog turiu padėti komandos draugams šį tikslą pasiekti.

– Šįvakar laukia akistata su Jonu Valančiūnu, su kuriuo nuolat esi lyginamas. Ką gali pasakyti apie laukiančią mikrodvikovą?

(juokiasi) Jonas yra geras manos draugas. Ką tik šnektelėjome, patikinau jį, kad mačui esu pasiruošęs. Žinau Joną trejus ar ketverius metus. Jis yra „pick n'roll“ meistras. Manau, mes kiek skirtingo stiliaus žaidėjai. Man patinka žaisti nugara į krepšį, Jonui – veidu.

– Ko reikia, kad pasiektumėte pergalę prieš lietuvius?

– Turime žaisti agresyviai kiekvieną minutę. Negalime atsipalaiduoti gynyboje, o puolime turime žaisti protingai. Manau, esame pakankamai stiprūs, kad įveiktume Lietuvą. Apskritai tikiu, kad ši mūsų komanda gali daug pasiekti.

– NBA lokautu esi labai nusivylęs, juk jau ruošeisi debiutui Jutos „Jazz“ komandoje?

(atsidūsta) Nuo manęs sėkmė vis nusisuka... Negalėjau žaisti NCAA, o dabar štai lokautas... Man nesiseka.

– Ar žinai, kur žaisi kitą sezoną?

– Neturiu supratimo. Turiu pakalbėti apie tai su agentu.

– Nemanai, kad būtų protinga žaisti Europoje, kol tęsis lokautas?

– Sunku pasakyti. Dabar esu susikoncentravęs į rinktinės reikalus, ir tik po čempionato su agentu spręsime tuos klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius