-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidaus reikalų ministras įspėja, kad prieš krepšinio rungtynes gali būti prekiaujama padirbtais bilietais

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis įspėja, kad prieš Lietuvoje prasidedančio Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes sukčiai gali prekiauti padirbtais bilietais.
Kaunietis įtariamas perpardavinėjęs didelį kiekį bilietų
Sukčiai gali prekiauti padirbtais bilietais. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Galima prekyba padirbtais bilietais į krepšinio rungtynes. Šiuos bilietus, kadangi jie identifikuojami pagal brūkšninius kodus, ne taip sunku padirbti. Šiai dienai mes tokių žinių neturime, bet didelė tikimybė, kad tai bus daroma prieš pat rungtynes. Su paprasta kopijavimo mašina kopijuotais bilietais iš padirbtų bilietų turėtojų pateks pirmas atėjęs, todėl žmonės turėtų labai žiūrėti, iš ko perka bilietus“, – pirmadienį žurnalistams sakė R.Palaitis.

Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) pirmadienį susirinkę teisėsaugos institucijų vadovai papasakojo apie saugumo užtikrinimą artimiausias beveik tris savaites Lietuvoje vyksiančio didelio tarptautinio sporto renginio metu.

„Pavojingiausia grėsmė, nors tikimybė ir nėra didelė, yra terorizmo grėsmė. (...) Labiau tikėtina, bet gal ne tokia pavojinga grėsmė, yra agresyvūs sirgaliai. Toliau baiminamasi dėl gaisro ir kitų techninių incidentų arenose, komandų ir delegacijų gyvenamųjų vietų saugumo priežiūros, krepšinio komandų transportavimo, transporto spūsčių ir eismo kontrolės arenų prieigose“, – kalbėjo VRM vadovas.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, kalbėdamas apie labiausiai nerimą keliančias rungtynes, minėjo Serbijos rinktinę bei Rusijos ir Gruzijos komandų susitikimą.

„Krepšinis nėra futbolas ir krepšinio sirgaliai nepasižymi tuo agresyvumu, išskyrus galbūt keletą valstybių, kur vadinamieji futbolo chuliganai aktyviai dalyvauja ir krepšinio renginiuose. Žiūrėsime, kaip keliaus Serbijos rinktinė, nes jų sirgaliai pasižymi agresyvumu. (...) Kiek jų čia atvažiuos, sunku pasakyti, kol kas skaičiai nėra dideli. Grupės varžybose jų paprastai būna nelabai daug“, – svarstė S.Skvarnelis.

„Neaišku, kaip ten pasiskirstys ir kiek sirgalių privažiuos, iš Rusijos yra ypatingai atviras klausimas“, – sakė jis apie Rusijos ir Gruzijos rinktinių sirgalius.

Tačiau policijos vadovas pažymėjo, kad daugiau pavojaus yra ne arenose ir jų prieigose, o miestų gatvėse, baruose.

Pirmadienį įvyks simbolinis Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje atidarymas. Krepšininkų susitikimai šešiuose didžiausiuose šalies miestuose vyks nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 18 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius