Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladas Garastas: „Kęstutis Kemzūra yra jaunas treneris – jis auga ir mokosi iš klaidų“

„Ar keliamą užduotį treneris Kęstutis Kemzūra įvykdė? Įvykdė. Todėl ir turi likti savo poste“, – vertindamas mūsų šalies rinktinės pasirodymą Europos čempionate „Lietuvos rytui“ teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / T.Lukšio/BFL nuotr.

Anot jo, Lino Kleizos ir Jono Mačiulio netekusi rinktinė nebuvo pajėgi iškovoti medalius.

„Mes visi svaigome nuo minties, kad su šia Lietuvos rinktine galime labai daug ką nuveikti – net iškovoti auksą. Kaip paaiškėjo, nieko mes negalėjome nuveikti – nėra žaidėjų. Svarbiausia buvo patekti į olimpinį atrankos turnyrą, ir šią užduotį įvykdėme“, – tęsė V.Garastas.

Lietuvos rinktinė Europos čempionate suklupo ketvirtfinalyje, skaudžiai 65:67 pralaimėjusi prie krepšinio elito toli gražu nepriskiriamai Makedonijos komandai.

„Negalima dėl vieno nenusisekusio mačo kirsti galvos treneriui. Tada jūs arba aš po mėnesio turėsime eiti treniruoti komandą. K.Kemzūra yra jaunas treneris – jis auga ir mokosi iš klaidų. LKF nematė nė vienos šiurkščios klaidos, dėl kurios reikėtų pareikalauti K.Kemzūros atsistatydinimo“,  – „Lietuvos rytui“ kalbėjo V.Garastas.

Paklaustas apie rinktinės sudėtį kitąmet, kai vyks kova dėl vietos Londono olimpinėse žaidynėse, LKF prezidentas tikėjosi išvysti daugiau naujų veidų.

„Aš net manau, kad kitais metais savaime įvyks kartų kaita. Manau, kad daugelio šios rinktinės senbuvių birželį dar nebus Lietuvoje ir turėsime naujų veidų“, – pridūrė V.Garastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius