Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurovizininkai žarsto patarimus Sashai Son (nuotraukos, video)

Į „Euroviziją" vyksiančiam Sashai Son draugiškų patarimų negailėjo ir sėkmės linkėjo dar 1994-aisiais Lietuvai Europoje atstovavęs Ovidijus Vyšniauskas, „LT United" narys Arnoldas Lukošius, grupės „4Fun" vokalistė Julija Ritčik bei Jeronimas Milius.
Sasha Son
Sashos Son pasirodymui abejingų neliko. Vyruko talentą profesionalai pastebėjo prieš daugybę metų. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Painiojo Euroviziją ir „Dainų dainą“

2007-aisiais Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusi Julija Ritčik iš grupės „4fun“ naujienų portalui15min.lt kalbėjo iki galo taip ir nesupratusi, ar rinko dainų dainą, ar dainą Europos žiūrovams.

„Turime tai, ką turime. Tai, kad už Sashą Son daugiausia balsavo visi regionai, rodo, jog šis atlikėjas žmonėms labiausiai patiko“, – kalbėjo dainininkė.

Šiemet Juliją labai stebino „Dainų dainos“ formatas. „Lyg ir buvo „Dainų daina“ siejama su „Eurovizijos“ konkursu, tačiau tuo pat metu – ne. Sudėtinga vertinti. Sasha Son yra atlikėjas, turintis gabumų ir gerą balsą. Ne veltui šiuo dainininku žmonės pasitikėjo labiausiai", – teigė J.Ritčik.

Svarbiausia  pasitikėti savimi

Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr./Grupė „4FUN“
Julija Ritčik palaikė Liną Adomaitį. 

Paklausta, kuris atlikėjas ar grupė patiko labiausiai, moteris nedvejodama sakė, kad visa jos šeima palaikė Liną Adomaitį.

Paprašyta patarti, ką prieš vykdamas į „Eurovizijos“ konkursą turėtų įsidėmėti Sasha Son, dainininkė įvardijo pasitikėjimą savimi.

„Reikia pasistengti daryti viską, kas nuo tavęs priklauso, geriausiai. Tik tiek ir galiu pasakyti“, – kalbėjo „Eurovizijoje“ dalyvavusi dainininkė.

Patarė nugalėti įtampą

Praėjusiais metais į konkursą vykęs atlikėjas Jeronimas Milius tikino nežiūrėjęs „Dainų dainos“ finalo ir Sashos Son pasirodymo dar nematęs, todėl komentuori, kas gerai, o kas galėtų būti dar geriau, nesiryžo. J.Milius palinkėjo sėkmės ir davė keletą patarimų.

„Reikia būti užsispyrusiam, padaryti kiek įmanoma geriau ir stengtis nepasiduoti aplinkinei įtampai, stresui, o ypač prieš patį pasirodymą. Tuomet streso būna daugiausia. Svarbu neišsigąsti milžiniškos auditorijos, negalvoti apie tai. Be to, kūriniu žiūrovams svarbu pasakyti būtent tai, ką nori pasakyti“, – kalbėjo Jeronimas.

Reikėtų pralaužti ledus

Redo Vilimo/BFL nuotr./Ovidijus Vyšniauskas
O.Vyšniausko debiutas „Eurovizijoje“ nebuvo sėkmingas.

Legendinis dainininkas Ovidijus Vyšniauskas, „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo dar 1994-aisiais. Neužbūręs Europos dainininkas liko paskutinėje vietoje. Dėl nesėkmingo debiuto Lietuva prarado teisę „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvauti 1995-aisiais ir  į konkursą grįžo tik 1999-aisiais.

O.Vyšniauskas sakė nežiūrėjęs „Dainų dainos“ finalo, o ir anksčiau Sashos Son pasirodymo nėra matęs.

„Per radiją „Dainų dainos“ galo pasiklausiau. Žinojau, kad jis laimėjo. Nemačiau jo pasirodymo ir anksčiau, negaliu komentuoti. Galiu palinkėti Sashai Son tik sėkmės, ko čia dar ir palinkėsi. Ir kad pramuštų visą tą politinę rinkimų sistemą, kad pralaužtų ledus. „Eurovizija“ – politinis konkursas“, – 15min.lt aiškino O.Vyšniauskas.

Logiškas pasirinkimas

Lietuvai 2006-aisiais „Eurovizijoje“ atstovavusios grupės „LT United“ narys Arnoldas Lukošius taip pat sutiko išreikšti nuomonę apie „Dainų dainos“ finalo laimėtoją.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Arnoldas Lukošius
Arnoldo Lukošiaus teigimu, Sasha Son – logiškas pasirinkimas.

„Girdėjau tą dainą kelis kartus. Iš to viso bardako, kuris buvo „Dainų dainoje“, žiūrovų pasirinkimas man atrodo logiškas. Lietuviai tiesiog dar kartą įrodė turintys gerą skonį, nors dažnai sakoma priešingai", –kalbėjo A.Lukošius.

A.Lukošius apie dainininką kalbėjo teigiamai. Jo manymu, Sasha Son viską labai gerai daro.

„Jis yra labai muzikalus, turi daug patirties, suvokia muziką. Didžiausias jo trūkumas – siauras balso diapazonas. Daugumos mūsų dainininkų siauras balso diapazonas, tad nereikėtų įsivaizduoti, kad Sashos Son yra išskirtinai siauras. Didžiausia jo užduotis yra nesirinkti sau užduoties, kurios negalėtų įvykdyti“, – mano muzikantas bei TV laidų vedėjas.

Prognozuoti nesiryžta

A.Lukošius 15min.lt sakė nenorįs prognozuoti vaikino perspektyvų „Eurovizijoje“, tačiau mano, kad iš visų šiemet „Dainų dainoje“ dalyvavusių atlikėjų ir grupių Sasha Son yra sėkmingiausias pasirinkimas.

„Patarčiau Sashai Son nekreipti pernelyg daug dėmesio į aplinką. Vengti žiūrėti į kitus ir jokiu būdu nieko nekopijuoti, baigti pasirodymo koncepciją. Tikiuosi, kad netyčia jis nepasikels (nepasipūs – aut. past.)“, – kalbėjo A.Lukošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius