-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 07

Futbolo aistros Vilniaus Rotušės aikštėje prasidėjo lietumi

Stebėti pasaulio futbolo čempionato tiesioginę pusfinalio varžybų transliaciją Vilniaus Rotušės aikštėje lietingą antradienio vakarą susirinko keli šimtai futbolo aistruolių. Už savo favoritus čia sirgo ne tik vilniečiai, bet ir gausus miesto svečių iš užsienio būrys.
Pasaulio futbolo čempionato sirgaliai
Pasaulio futbolo čempionato sirgaliai / Organizatorių nuotr.

Rungtynių tarp Olandijos ir Urugvajaus rinktinių žiūrovai, rungtynių pradžią stebėję pasislėpę po aikštėje įrengtais skėčiais, vos nurimus lietui, kėdes išsinešė arčiau ekrano ir kaipmat užėmė organizatorių pastatytus suoliukus. Dalis sirgalių rungtynes stebėjo patogiai įsitaisę aikštės prieigose pastatytuose automobiliuose.

Rungtynių pradžioje kiek santūriai vaizdą ekrane sekę futbolo aistruoliai „atgijo“ vos Olandijos rinktinei įmušus pirmąjį įvartį. Taip pat audringai buvo sutiktas ir Urugvajaus komandos įvartis, išlyginęs rezultatą. Sirgalių dvasia visiškai pabudo Olandijos rinktinei persvėrus rezultatą – skambėjo ne tik ovacijos ir plojimai, bet pasigirdo ir sirgalių pamėgtų sirenų garsai. Panašu, kad ryškių favoritų Rotušės aikštėje susirinkę aistruoliai neturėjo, o sirgo už gražų žaidimą.

Organizatorių nuotr./Sirgalių emocijos
Sirgalių emocijos

Mažieji futbolo žiūrovai taip pat nenuobodžiavo: jie ne tik stebėjo rungtynes ekrane, bet ir smagiai išnaudojo pertraukėlę tarp kėlinių. Rotušės aikštėje įrengtoje futbolo aikštelėje, kurioje liepos 6-11 dienomis vyksta Vilniaus miesto savivaldybės bei bendrovės TEO LT, AB organizuojamas Sekmadienio futbolo lygos mini futbolo turnyras, jie spardė kamuolį ir džiaugėsi savaisiais įvarčiais.

Nuskambėjus finaliniam varžybų švilpukui, vieni kitus pasveikinę ir trumpai aptarę rungtynių rezultatą, abiejų rinktinių sirgaliai taikiai išsiskirstė. Tačiau šios rungtynės – ne paskutinės. Liepos 7 dieną (trečiadienį), bus rodomas antrasis pusfinalis, kuriame susitiks Vokietijos ir Ispanijos rinktinės. Liepos 10 dieną (šeštadienį) bus tiesiogiai transliuojama dvikova dėl trečiosios vietos, o liepos 11 dieną (sekmadienį) – dviejų stipriausių pasaulio komandų susitikimas. Visų rungtynių pradžia – 21.30 val.

Pasaulio futbolo čempionato rungtynės transliuojamos per didžiausią Lietuvoje mobilų TEOBUSO ekraną, užtikrinantį ypač aukštą vaizdo ir garso kokybę.

Organizatoriai taip pat primena, kad futbolo ištroškę aistruoliai kiekvieną dieną gali „sirgti“ ir už Lietuvos jaunuosius bei suaugusius futbolo entuziastus – aikštėje vyksta mini futbolo turnyras, kuriame komandos grumiasi trys prieš tris. Liepos 6-10 dienomis dalyvių laukia atrankinės varžybos, liepos 11 dieną – finalai. Žaidėjai kovoja dėl „Adidas“ ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) įsteigtų prizų.

Iniciatyvą organizuoja bendrovės TEO LT, AB, Vilniaus miesto savivaldybė ir Sekmadienio futbolo lyga, remia „15 minučių“, LRT, portalas ZEBRA.lt ir bendrovė „Lintel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius