-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

N.Sarkozy reikalaus T.Henry paaiškinti, kas įvyko futbolo čempionate

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy reikalaus, kad nacionalinės rinktinės žaidėjas Thierry Henry paaiškintų, kas įvyko rinktinėje. Tuo tarpu Airijos spauda triumfuoja vadindama Prancūzijos košmarą teisingumu.
Thierry Henry
Thierry Henry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos rinktinės pasirodymas pasaulio futbolo čempionate vadinamas tautos gėda: rinktinė pralaimėjo dvejas grupės rungtynes, o vienas baigė lygiosiomis, be to, pagarsėjo skandalu, kai komandos lyderis Nicolas Anelka buvo pašalintas už nepagarbią frazę trenerio atžvilgiu, o žaidėjai net atsisakė treniruotis prieš paskutinį grupės mačą.

Nepavykus įveikti net grupės barjero nacionalinės rinktinės treneris Raimond'as Domenechas jau paskelbė pasitraukiantis, tačiau nepanašu, kad tai skandalo pabaiga. Juo labiau kad įsikišo ir šalies prezidentas. N.Sarkozy pareikalavo komandos žaidėjo T.Henry paaiškinimo, kas iš tiesų dėjosi rinktinėje, skelbia „Sky News“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Airijos spauda džiaugiasi prancūzų nesėkme
AFP/„Scanpix“ nuotr./Airijos spauda džiaugiasi prancūzų nesėkme.

„Sky News“ skelbia, kad Prancūzijos žaidėjams kaip bausmė buvo nupirkti prasčiausios klasės lėktuvų bilietai į Prancūziją. Tai atspindi visos Prancūzijos požiūrį į rinktinę – žurnalistai rašo, kad kavinėse ir baruose, kur buvo žiūrimos paskutinės komandos rungtynės, saviškiai buvo nušvilpiami, o žaidėjai vadinami tautos gėda. Beveik neabejojama, kad daug dabartinės rinktinės futbolininkų nebus pakviesti į ją kitą kartą.

Beje, Prancūzijos katastrofa čempionate itin pradžiugino Airiją, mat šios komanda į pasaulio futbolo čempionatą PAR nepateko, kai per atrankos mačą Prancūzijos žaidėjas T.Henry kamuolį sustabdė ranka, o tuomet jį į vartus pasiuntė Williamas Gallas. Arbitrai T.Henry klaidos neužfiksavo ir įskaitė lemtingą įvartį.  Airijos laikraštis „Irish Examiner“ vadino tai poetišku teisingumu ir nevengė patyčių, vadindamas Prancūzijos rinktinę „Les Miserables“. Panašias nuotaikas skelidžia ir kiti Airijos leidiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius