-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 12

Olandai finalo teisėjui: net aklas galėjo tai matyti... (video)

Pasibaigus pasaulio futbolo čempionato finalui aistros vis dar neslūgsta. Olandijos rinktinės ir jų gerbėjų didžiausiu priešu tapo britų teisėjas Howardas Webbas. Anot jų, net aklas būtų pamatęs tai, ko arbitras buvo linkęs nepastebėti, rašo sport1.de.
Olandai nepatenkinti H.Webbo darbu
Olandai nepatenkinti H.Webbo darbu / „Scanpix“ nuotr.

Apdovanojus naujuosius pasaulio čempionus ispanus Olandijos futbolininkai dar kartą visiems varžovams paspaudė ranką, tačiau kartėlis liko. Tiesa, patys olandai nebuvo angelėliai aikštėje. Tai pastebėjo ir olandų futbolo specialistas, Miuncheno „Bayern“ strategas Louisas van Gaalas.

„Olandai žaidė labai kietai. Net sėdėdamas VIP tribūnoje, 100 metrų atstumu nuo aikštės, aiškiai mačiau olandų pražangas. Aš paprastai savo žaidėjams sakau, kad jie niekada neduotų progos teisėjui iškelti geltonąją kortelę“, – sport1.de sakė jis.

Markas van Bommelis už šiurkštų Andreso Iniestos sustabdymą 22 minutę turėjo išvysti prieš akis raudonąją kortelę. Jau nekalbant apie kito olando Nigelo de Jongo kung fu veiksmą, kai koja spyrė Xabi Alonso į šonkaulius.

Geltonųjų kortelių rekordas

Iki sekmadienio rungtynių pabaigos britas parodė 14 geltonųjų kortelių, tarp jų ir dvi Johnui Heitingai, kuris 109-ą minutę buvo išvarytas iš aikštės. Iki šiol pasaulio čempionatų finaluose daugiausia buvo parodytos šešios geltonosios kortelės. Tai buvo Meksikoje 1986 metais per rungtynes tarp Vokietijos ir Argentinos.

„Teisėjų darbas apgailėtinas“, – tvirtino Arjernas Robbenas, savo kailiu patyręs neteisybę. Po Wesley Sneijderio baudos smūgio kamuolys lietė vieną iš ispanų, tačiau H.Webbas vietoj kampinio kamuolį atidavė ispanams. Rezultatas – jau per kitą ataką Andresas Iniesta pelnė vienintelį pergalingą įvartį.

„Šis sprendimas man nesuvokiamas. Buvo aiškiai kampinis, – pyko olandų strategas Bertas van Marwijkas. – Tai galėjo pamatyti kiekvienas, net stovintis už 10 kilometrų.“ Olandų vartininkas Maartenas Stekelenburgas pastebėjo, kad tą epizodą net aklas galėjo pamatyti, o W.Sneijderis pridūrė, jog rungtynių didvyris A.Iniesta įvarčio akimirką apskritai neturėjo būti aikštėje.

„Jam turėjo būti parodyta raudonoji kortelė dėl nesportinio elgesio, – teigė saugas, galvoje turėdamas atvejį, kai 80-ą minutę A.Iniesta prieš M.van Bommelį ėmėsi neleistinų veiksmų. – Teisėjas nedavė mums aiškaus kampinio smūgio.“

Robbenas praleido dvi progas

Dirkas Kuytas netgi iškėlė hipotezę, kad britų teisėjas padėjo ispanams. Vis dėlto jis nebuvo linkęs visos kaltės dėl pralaimėjimo suversti H.Webbui. „Nusivylimas didelis, kai pagrindinis trofėjus buvo taip arti, tačiau pirmiausiai turime rodyti į save. Jeigu būtume išnaudoję abi galimybes, kurias turėjo Arjenas Robbenas, situacija būtų buvusi visai kita“, – teigė D.Kuytas.

A.Robbenas dukart buvo likęs vienas prieš ispanų vartininką Ikerą Casillasą, tačiau abusyk pasiųsti kamuolio į tinklą jam nepavyko. Olandų puolėjas prisipažino, kad pirmo šanso neišnaudojo, tačiau dėl antro reikalavo pražangos varžovui.

„Pakeliui prie ispanų vartų buvau neleistinai stabdomas Puyolio. Negriuvau, nes maniau, kad man pavyks pelnyti įvartį“, – teigė A.Robbenas. Šiam puolėjui tai jau antras skausmingas tarptautinių varžybų finalas. Prieš tai jis su Miuncheno „Bayern“ UEFA Čempionų lygos finale turėjo pripažinti Milano „Inter“ pranašumą.

„Jeigu jis būtų pelnęs vieną arba dar geriau – du įvarčius, tuomet tikrai būtų tapęs pasaulio čempionu“, – apgailestavo W.Sneijderis.

Antruoju geriausiu pasaulio čempionato žaidėju tapęs olandų puolėjas nesugebėjo laimėti visko šiais metais – su „Inter“ klubu jam pavyko iškovoti tris trofėjus iš tiek pat galimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius