Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 19

Australai taip trokštamos pergalės neiškovojo (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato D grupės antrose rungtynėse Australijos rinktinė po lemiamo epizodo – raudonosios kortelės už žaidimą ranka ir 11 m baudinio – nesugebėjo išsaugoti pranašumo, dvikovą su Ganos futbolininkais baigė lygiosiomis 1:1 (1:1) ir beveik prarado galimybes prasibrauti į kitą turnyro etapą. Tuo tarpu afrikiečiai tapo grupės lyderiais.
Rungtynių akimirka
Australamai neišsaugojo turėto pranašumo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmose pasaulio čempionato rungtynėse Ganos rinktinė 1:0 įveikė Serbijos futbolininkus, o australai triuškinamai 0:4 nusileido Vokietijos komandai.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Mačas tarp Ganos ir Australijos rinktinių vyksta „Royal Bafokeng“ stadione Rustenburge, kuriame telpa 38,7 tūkst. žiūrovų. Mačo arbitras – italas Roberto Rosetti.

Rungtynes tiesiogiai stebėkite čia

Atsigriebti už skaudų pažeminimą pasaulio čempionato starte kaip galima greičiau troškę australai pasiekė savo. Jau 11-ą minutę jie išsiveržė į priekį 1:0. Baudos smūgį atliko Markas Bresciano, nuo žemės atšokusio kamuolio Ganos vartininkas nepagavo, pirmasis prie jo prišokęs Brettas Holmanas taikliu smūgiu nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Situacija visiškai pasikeitė, kai iš aikštės už žaidimą ranka savo baudos aikštelėje buvo pašalintas australų puolėjas Harry Kewellas. Per Ganos futbolininkų ataką į vartus smūgiuotas kamuolys pataikė pastarajam į ranką, aikštės teisėjas nedvejodamas šiam parodė raudonąją kortelę ir išvarė iš aikštės.

11 m baudinį atliko Ganos rinktinės lyderis Asamoah Gyanas. Jo smūgiuotas kamuolys pataikė į priešingą vartų kampą nei šoko australų vartininkas. 25-ą min. rezultatas tapo lygus – 1:1.

Juodosiomis Afrikos žvaigždėmis vadinami Ganos futbolininkai visiškai perėmė iniciatyvą, sukūrė kelias pavojingas atakas, tačiau rezultatas įpusėjus dvikovai nepakito.

Po pertraukos ir toliau Ganos futbolininkai diktavo savo sąlygas aikštėje, nuolat grasino varžovų vartams, tačiau atsikvėpę ir jėgas pergrupavę australai tai pat nesitenkinto vien žaidimu gynyboje. Užmigdę afrikiečių budrumą jie sukūrė kelis realias situacijas įvarčiui pelnyti, tačiau pritrūko sėkmės viską užbaigti iki galo.

Po susidūrimo su australų futbolininku kovoje dėl kamuolio, rungtynių nebaigė Ganos komandos gynėjas Johnas Paintsilas. Kraujuojantis žaidėjas iš aikštės buvo išgabentas neštuvais. Geriausiu rungtynių žaidėju paskelbtas Ganos lyderis A.Gyanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius