Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 26

Urugvajus po permainingos kovos įveikė Korėjos Respubliką (nuotraukos, statistika, komentarai)

Urugvajaus rinktinė pirmoji pravėrė Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančio 19-ojo pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio duris. Oscaro Tabarezo auklėtiniai praleido pirmąjį įvartį į savo vartus, tačiau po permainingos kovos 2:1 (1:0) įrodė savo pranašumą prieš Korėjos Respublikos rinktinę.
L.Suarezo džiaugsmas
L.Suarezo džiaugsmas po įvarčio / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtfinalyje Urugvajaus rinktinė ginklus surems su JAV ir Ganos vienuolikių dvikovos nugalėtoja. Šių rinktinių aštuntfinalio mūšis taip pat vyks šeštadienį.

Daugiau naujienų iš pasaulio futbolo čempionato rasite paspaudę čia.

Prieš rungtynes favorite buvo laikoma Urugvajaus rinktinė. Oscaro Tabarezo auklėtiniai užtikrintai laimėjo A grupės kovas, per tris mačus į savo vartus nepraleisdami nė vieno įvarčio. Tuo tarpu korėjiečiai į aštuntfinalį pateko užėmę antrąją vietą B grupėje ir likę už nugaros tik be pralaimėjimų kol kas žengiančiai Argentinai.

Tiesioginę rungtynių transliaciją (TV) rasite paspaudę čia.

Urugvajaus ir Korėjos Respublikos dvikova vyko 42,5 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Nelson Mandela Bay“ stadione Porto Elizabetės mieste. Rungtynių arbitras – vokietis Wolfgangas Starkas.

Nors susitikimą aktyviau pradėjo urugvajiečiai, pavojingą progą pirmieji sukūrė korėjiečiai - po Parko Chu-Youngo baudos smūgio 5 mačo minutę Urugvajaus rinktinę išgelbėjo tik virpstas.

Be didesnės žvalgybos prasidėjusiame mače pirmasis įvartis krito jau 8 minutę. Urugvajaus lyderis Diego Forlanas suklaidino varžovą kairiajame atakos krašte, atliko puikų perdavimą į Korėjos Respublikos baudos aikštelę, kur Luisui Suarezui beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus (1:0).

Po įvarčio žaidimo tempas pastebimai nukrito. Kamuolį kontroliuoti daugiau ėmė korėjiečiai, tačiau surasti skylių drausmingoje Urugvajaus rinktinės gynyboje jiems nesisekė.

Kėlinio pabaigoje į korėjiečių baudos aikštelę įsiveržęs M.Pereira galingu smūgiu pataikė į K.Sung-Yuengo ranką, tačiau teisėjo W.Starko švilpukas, nepaisant visų urugvajiečių protestų, tylėjo. Pirmasis kėlinys taip ir pasibaigė - 1:0.

Po pertraukos iniciatyvą perėmė korėjiečiai. Prie sieno priremti Huho Jung-Moo auklėtiniai surengė kelias pavojingas atakas iš eilės, tačiau Urugvajaus rinktinę gelbėjo netikslūs korėjiečių smūgiai.

Korėjos Respublikos rinktinės atakos tikslą pasiekė 68 minutę, kai po standartinės situacijos prie Urugvajaus vartų kilusioje sumaištyje pirmasis prie kamuolio suskubo L.Chung-Yongas ir galva nukreipė kamuolį į vartus (1:1).

Po išlyginamojo korėjiečių įvarčio Urugvajus tarsi pabuvo ir užgulė varžovų vartus. Itin aktyvus buvo pirmojo įvarčio autorius L.Suarezas, tačiau susigrąžinti pranašumo urugvajiečiams nesisekė.

Iki 80 mačo minutės, kai L.Suarezas reto grožio smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą varžovų vartų kampą ir pelnė antrąjį įvartį šiame mače (2:1). Likus keturioms minutėms iki mačo pabaigos rezultatas vos vėl netapo lygus - po korėjiečių puolėjo L.Dong-Gooko smūgio į vartus riedantį kamuolį nuo linijos išmušė Urugvajaus gynėjai.

Nepaisant visų korėjiečių pastangų, įmušti dar vieno įvarčio į Urugvajaus vartus jiems nepavyko ir po atkaklios permainingos kovos pergalę minimaliu rezultatu 2:1 (1:0) šventė pietų amerikiečiai. Urugvajus pateko į ketvirtfinalį, o Korėjos Respublikos rinktinei planetos pirmenybės baigėsi.

Geriausiu mačo žaidėju buvo išrinktas du įvarčius nugalėtojams pelnęs Luisas Suarezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius