Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 13

Pasaulio futbolo čempionate akį rėžia prabanga

Europiečiai pasipiktinę: kol jų piniginės plonėja, o valstybės deda centą prie cento, kad išgyventų, jų tėvynainiai futbolininkai Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) mėgaujasi prabanga, rašo „Lietuvos žinios“.
Įmušti tris įvarčius F.Torresui užteko vos 11 minučių.
Įmušti tris įvarčius F.Torresui užteko vos 11 minučių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Prancūzijos futbolininkai apsistojo viename prabangiausių PAR kurortų Pezuloje prie Indijos vandenyno krantų. Ne sezono metu viešbutyje paprastas kambarys nakčiai kainuoja apie 500 eurų, o prabangūs apartamentai – 6,4 tūkst. eurų.

Prancūzijos sporto ministrė Rama Yade vylėsi, kad prancūzai visus apakins savo sportiniais sugebėjimais, o ne tuo, kad „apsistojo įspūdingame viešbutyje“. „Ispanija, kuri yra viena Pasaulio futbolo čempionato favoričių, pasirinko universiteto miestelį. Jei Prancūzija turnyre nukeliaus toli, atrodys, kad sprendimas rinktis vietą su geriausiomis galimybėmis treniruotis, buvo protingas. Tačiau jei rezultatai nebus tokie geri, kaip mes tikimės, valdžiai teks aiškintis“, – piktinosi R.Yade. Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministrė Roselyne Bachelot gynė futbolininkus, neva jiems reikia „ramybės ir visuomenės paramos“.

Italijos ministras Roberto Calderoli pareikalavo, kad futbolininkai atsisakytų savo premijų, jei jiems vėl pavyks pakartoti 2006 metų triumfą. „Būtų teisinga, jei futbolininkai, kaip ir kiti italai, taip pat aukotųsi krizės akivaizdoje“, – sakė jis. Šios šalies futbolininkams šviečiasi 240 tūkst. eurų premijos, tačiau milijonieriai žaidėjai pinigų atsižadėti neketina.

Ispanijoje premijos už pasaulio čempionų vardą – dar įspūdingesnės – kiekvienas futbolininkas gautų po 600 tūkst. eurų. Tokios premijos supykdė visuomenę,  Ispanijos dienraščio „El Mundo“ duomenimis, net 93 proc. skaitytojų mano, kad premijos – pernelyg didelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius