Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 11

Varanavičius: „Futbolas lietuviams yra įdomesnis nei krepšinis“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas ir UEFA Vykdomojo komiteto narys Liutauras Varanavičius penktadienį Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) stebės pasaulio čempionato atidarymo rungtynes. Išskirtiniame interviu naujienų portalui 15mint.lt Lietuvos futbolo vadovas neslėpė, kad netolimoje ateityje aukščiausio lygio varžybose turėtume išvysti ir šalies rinktinę.
L.Varanavičiaus teigimu, pirmuosius futbolo vaisius Lietuvoje galėtume skinti šalyje pastačius 5-6 futbolo akademijas ir joms sėkmingai ugdant jaunuosius talentus mažiausiai 8 metų laikotarpį.
L.Varanavičiaus teigimu, pirmuosius futbolo vaisius Lietuvoje galėtume skinti pastatę 5–6 futbolo akademijas ir joms sėkmingai ugdant jaunuosius talentus mažiausiai 8 metus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Lietuva

– Kiek pasaulio čempionato varžybų stebėsite? 15min.lt paklausė L.Varanavičiaus.

– Pasaulio čempionate stebėsiu tik atidarymo rungtynes tarp PAR ir Meksikos futbolininkų, o paskui grįšiu namo. PAR esu jau nuo sekmadienio. Dalyvavau FIFA metiniame kongrese.

– Ar daug lietuvių vyks į PAR?

– Nemanau, kad PAR bus labai didelis lietuvių kiekis. Per federaciją bilietus į pasaulio čempionatą įsigijo apie 20 žmonių. Labai brangūs bilietai, viešbučiai. Čempionato metu įprastos kainos yra pakilusios apie 4–5 kartus.

– Ką lietuviams reiškia pasaulio futbolo čempionatas?
 

– Šalyje jaučiamas labai didelis pagyvėjimas. Kaip rodo oficiali statistika, krepšinio čempionatas nesutraukia tokios auditorijos, kokią sutraukia futbolo pirmenybės. Tai rodo, kad futbolas lietuviams yra įdomesnis nei krepšinis. Tačiau mes esame tokia tauta, kuri mėgsta laimėti. Įdomu, kokio dėmesio sulauktų pasaulio krepšinio čempionatas, jeigu jame nedalyvautų Lietuvos rinktinė.

– Kada Lietuvos rinktinė dalyvaus tokio lygio turnyruose?

– Mūsų strategijoje yra labai aiškiai parašyta – 2016-aisiais ir 2020 metais Europos čempionatuose. Dėl to yra statomos akademijos, investuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius