Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 07 17

Vokietija nesutinka nei mainyti, nei parduoti aštuonkojį Paulį Ispanijai

Vokietijoje Oberhauzeno zoologijos sodas atsisakė patenkinti Ispanijos prašymą „perkelti“ visame pasaulyje savo pranašystėmis apie Pasaulio futbolo čempionatą Pietų Afrikoje pagarsėjusį aštuonkojį Paulį, rašoma BBC tinklalapyje.
Aštuonkojis Paulis
Aštuonkojis Paulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ispanija Vokietija

Paulis tiksliai nurodė šešių futbolo rungtynių, kuriose dalyvavo Vokietija, rezultatus, taip pat ir Ispanijos rinktinės pergalę finale.

Po finalinių rungtynių Paulis iš karto tapo Ispanijos tautos didvyriu, o Madrido zoologijos sodas pareiškė norą įsigyti „aiškiaregį aštuonkojį“ ir laikyti savo akvariume.

Vienas Madrido zoologijos sodo vadovų, Javieras Diazas, siūlė išmainyti pustrečių metų Paulį į kurį nors iš savo augintinių.

„Gal jiems reikia kurio nors koralo, ar nedidelio ryklio, – sakė jis žurnalistams. – Tačiau, jeigu jiems nieko to nereikia, mes galime pasiūlyti pinigų“.

Oberhauzeno akvariumas „Sea Life“ griežtai atsisakė parduoti Paulį.

„Mes labai džiaugiamės, kad Paulis liks čia su mumis“, – sakė „Sea Life“ atstovė Tanja Munzig bei pridūrė, kad taip pat bus atsakyta į visus panašius siūlymus iš užsienio.

Aštuonkojis Paulis, išpranašavęs Ispanijos pergalę pasaulio futbolo čempionate, tapo Karbalinjo – nedidelio miesto Ispanijos šiaurės vakaruose, garbės piliečiu. Taip pat ketinama jo garbei surengti vasaros festivalį.

Taip miestelio, kuriame gyvena 14 tūkst. žmonių, taryba atsidėkojo galvakojui moliuskui už ispanų futbolininkų pergalę finale, rašė Vokietijos laikraštis „Die Welt“.

Net Ispanijos ministras pirmininkas Jose Luisas Rodrigueza Zapatero stojo ginti aštuonkojį, kai suirzę dėl rinktinės pralaimėjimo vokiečių sirgaliai grasino suvalgyti aštuonkojį Paulį.

Kai kurie ispanų aistruoliai pasiūlė šalies vėliavose vaizduojamą bulių pakeisti aštuonkojo atvaizdu.

Deja, ispanų nusivylimui Paulis liks gyventi Oberhauzene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius