-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 04

Vokietijos futbolo rinktinė neteko pagrindinio vartininko

Pasaulio čempionatui besirengiančios Vokietijos futbolo rinktinės pagrindinis vartininkas Rene Adleris negalės padėti nacionalinei komandai dėl šonkaulio lūžio. Traumą jis gavo balandžio mėnesį, tačiau tik dabar paaiškėjo, kad teks gultis ir ant operacinės stalo.
R.Adleris negalės padėti Vokietijos rinktinei
R.Adleris negalės padėti Vokietijos rinktinei. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo sunkiausias sprendimas mano gyvenime, tačiau būtų neatsakinga visų atžvilgiu, jeigu tokio nebūčiau priėmęs, – bild.de sakė R.Adleris. – Skausmai neleidžia man pademonstruoti geriausia, ką galiu, o tokiame ilgame turnyre tai būtų tiesiog nepakeliama. Ten turi vykti sveiki žaidėjai.“

25 metų Lėverkuzeno „Bayer“ vartininkas į rinktinę pateko 2008 metais ir tapo Europos vicečempionu, nors nežaidė nė vienų rungtynių. Jo debiutas įvyko 2008 metų spalio 11 dieną per atrankos į Europos čempionatą rungtynes su Rusija (2:1). Iš viso Vokietijai jis atstovavo devyniuose mačuose.

Po kito vokiečių vartininko Roberto Enke savižudybės pernai lapkritį R.Adleris tapo pagrindiniu pretendentu į pagrindinio rinktinės vartininko vietą. Jo atsakymas sukėlė galvos skausmą rinktinės strategui Joachimui Lowui.

„Žinoma, man gaila, kad Rene privalo operuotis ir nevyks į pasaulio čempionatą. Kitą kandidatą turėtume paskelbti ketvirtadienį, kai pasitarsime su trenerių štabu“, – bild.de sakė treneris.

Beje, tai jau antrasis žaidėjų atsisakymas per vieną dieną. Kiek anksčiau, kad negalės skristi su rinktine į PAR, pranešė saugas Simonas Rolfesas. Jis nespės išsigydyti traumuoto kelio.

Į pagrindinio vartininko vietą šiuo metu pretenduoja 24 metų Manuelis Neueris („Schalke“) ir 28 metų Timas Wiese („Werder“). Pasaulio čempionate grupės varžybose vokiečiai susigrums su Serbijos, Ganos ir Australijos rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius