Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip pasidaryti profesionalų manikiūrą namuose

Pagrindinis manikiūro tikslas yra nepriekaištingai atrodančios rankos ir nagai. Juk visiems patinka švelnios, patrauklios ir švariai atrodančios rankos. Tačiau ne kiekvienas žmogus gali leisti sau eiti į grožio saloną.
Manikiūras
Manikiūras / ikrauk.lt reporterio Deivido Leiliono nuotr.
Temos: 2 Manikiūras Grožis

Todėl tinklalapyje essortment.com pateikti 8 žingsniai, kuriais vadovaudamiesi profesionalų manikiūrą pasidarysite namuose ir tam neišleisite nė cento.

1. Pirmasis žingsnis darant manikiūrą yra nagų forma. Ją nagui suteiksite naudodami dildę. Tik nepamirškite, niekada negalima dildyti drėgnų nagų, kadangi taip galite juos susilpninti. Nagus dildykite nuo kraštų centro link, iš kairės į dešinę ir atvirkščiai. Niekada nedildykite iš viršaus į apačią, kadangi taip galite pažeisti nago struktūrą ir jį susilpninti. Daugelis grožio ekspertų tikina, kad nago forma turi atitikti piršto formą. Yra keturios pagrindinės nagų formos: keturkampi, ovalūs, apvalūs ir smailūs nagai. Ovalo formos nagai tinka bene visiems.

2. Pamerkite rankas į nedidelį dubenėlį, kur įpilkite šilto vandens ir šiek tiek muilo ar dušo želės. Taip suminkštinsite sausas rankas ir nagų odeles. Dubenėlyje rankas laikykite bent 5–10 minučių. Jeigu jūsų oda itin sausa, rankas geriau gausiai patepkite vazelinu ar rankų kremu, tada užsimaukite natūralios medžiagos pirštines ir palaikykite bent 10–15 minučių.

3. Trečiasis žingsnis yra rankų šveitimas. Pasidarykite dušo želės ir cukraus ar druskos mišinėlį (jis turėtų būti gana tirštos konsistencijos). Savo pasidarytu šveitikliu gerai ištrinkite rankas ir nagus. Šis mišinėlis pašalins negyvą odą ir jūsų rankos taps labai švelnios.

4. Švariu rankšluosčiu švelniai nusausinkite rankas. Nagų odeles švelniai patrinkite su rankšluosčio krašteliu.

5. Švelniai atstumkite nagų odeles, tam geriausia naudoti specialų medinį pagaliuką. Patariama odelių nekarpyti, kadangi tai gali sukelti infekciją. Tačiau, jeigu ant pirštų kraštų yra atsilupusios odos, ją atsargiai galima nukirpti su nedidelėmis, manikiūrui skirtomis žirklutėmis.

6. Ant rankų užtepkite didelį kiekį drėkinamojo kremo. Viena ranka masažuokite kitos rankos delną, piršus ir viršutinę rankos dalį. Leiskite kremui susigerti, o vėliau šią procedūrą pakartokite kitai rankai.

7. Jeigu kremo užsitepate per daug ir jis nesusigeria į odą, švelniai nuvalykite jo perteklių švariu ir sausu rankšluosčiu.

8. Užtepkite pirmąjį spalvoto ar bespalvio lako sluoksnį ir leiskite jam išdžiūti. Vėliau, jei pageidaujate, užtepkite ir antrąjį lako sluoksnį.

Jeigu manikiūrą darysitės bent kartą per savaitę, galėsite džiaugtis kur kas sveikesnėmis ir jaunai atrodančiomis rankomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius