-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Penki žingsniai savęs link

Niekas nesiginčys, kad tik sveikame kūne – sveika siela. Vadinasi, privalu rūpintis, kad sveikas būtų ir vienas, ir kitas. Apie kokią dvasios ramybę galima kalbėti, jei kankina alergija, migrena, artritas, per didelis kraujospūdis, antsvoris.
Sveikatos patikrinimas
Sveikatos patikrinimas / BFL nuotr.

Nuostata „padėk sau pats” – puiki, tačiau lengviau rūpintis savimi, kai turi pagalbininką. Pavyzdžiui, Žvėryno natūralios medicinos centro Vilniuje ir „Echoton” Kaune specialistus. Į žmogų čia žiūrima kaip į visumą, stengiamasi rasti ligų priežastis ir jas šalinti, kiekvienam sudaromas individualus planas, kaip tapti sveikam.

Žvėryno natūralios medicinos centro Vilniuje ir „Echoton” Kaune įkūrėja bei vyr. gydytoja Jelenta Tulčina dažnai cituoja Kornelio universiteto profesorių Coliną Campbellą, teigiantį, kad 90 proc. sveikatos problemų atsiranda dėl netinkamos mitybos. Taigi pirmas žingsnis į kūno ir sielos sveikatą – nustatyti, kokie produktai tinka būtent jums: atlikti maisto netoleravimo testą

Pirmas žingsnis: Maisto netoleravimo testas

Tai unikali Žvėryno natūralios medicinos centro ir „Echoton” Kaune procedūra. Šį metodą atrado tradicinės medicinos specialistas, alergologas Terrenas Randolpfas, suorganizavęs ligoninėje sterilias palatas, kur penketą dienų badaudavo žmonės, besiskundžiantys artritu, epilepsija ir kitomis bėdomis. Rezultatas: po penkių visiško bado dienų žmonės, sergantys reumatoidiniu artritu ir nė negalintys savimi pasirūpinti, pajėgdavo atsukti kranus! Buvo nustatyta, kad kai maistas patenka į organizmą, pirmiausia į jį reaguoja virškinimo ir imuninė sistema. Jei maistas iki galo nesuvirškinamas, imuninė sistema priima jį kaip alergeną, ima gamintis antikūnai. Tokia slapta alerginė reakcija pasireiškia ne bėrimais, niežėjimais ar dusuliu, kaip ūmi, o lėtinėmis ligomis: migrena, bronchine astma, sąnarių artritu. Pagal šį principą buvo sukurtas testas „Prime TEST” su reagentais į 150 produktų. Tiriama, kaip į juos reaguoja limfocitai. Kiekvienam žmogui kraujo reakcijos yra individualios ir pagal jas nustatoma, kurių produktų jam reikėtų atsisakyti, o kuriuos įtraukti į meniu.

Antras žingsnis: Žarnyno valymas

Kad ir kaip puoselėtumėte kūną, efekto nepasieksite, kol organizmas nebus išvalytas iš vidaus. MNT padeda pakoreguoti mitybą taip, kad maistas būtų ir vaistas, o žarnyno valymas, arba hidrokolonoterapija, leidžia atsikratyti senų nešvarumų, nuodijančių organizmą. Storoji žarna kaip kanalizacija, nevaloma užsikemša – išvalius organizmą, iš žarnyno nebesklinda toksinai, jei žmogus laikosi jam sudarytos mitybos sistemos ir nebevalgo to, kas jam nenaudinga. Žarnyno vaylmas kelia nemažai diskusijų, tačiau prieš procedūrą pacientus konsultuos gastroenterologas, padėsiantis atsikratyti visų dvejonių. Išvalius žarnyną, jame labai lengvai prigyja geroji mikroflora, o neapkrautas netinkamu maistu, jis geriau dirba – atsikratoma vidurių užkietėjimo. „Kai atliekama hidrokolonetarpija, treniruojami raumenys ir žarnynas pradeda dirbti!“, – sako J. Tulčina.  

Trečias žingsnis: Kepenų valymas

Sunku pervertinti darbą, kurį organizme atlieka kepenys, it kokia namų šeimininkė, besirūpinančios mūsų kūno švara. Tačiau kai šiukšlių susikaupia per daug, namų šeimininkė nebepajėgia susidoroti su darbu ir jų atsikratyti. Išvalyti kepenis – tai palengvinti jų darbą ir apvalyti organizmą. Beje, ar žinote, kad toksinai, teršiantys jūsų organzimą, dar ir atima energiją bei gadina nuotaiką, gali sukelti depresiją. Ką jau kalbėti apie tokias nemalonias „smulkmenas“ kaip odos bėrimai, pigmentinės dėmės, alergija. Kai kūnas bus išvalytas, susigrąžinsite švytinčią odą, žibančias akis, turėsite daugiau energijos.

Ketvirtas žingsnis: Vega testas

Kas neprisimena ilgų vaikščiojimų poliklinikų koridoriais ir nesibaigiančių tyrimų. Natūralios medicinos centre organizmo būklė įvertinama kelias valandas trunkančiu vegetatyviniu rezonansiniu testu. Jo principas – matuojami kiekvieno organo siunčiami elektromagnetiniai impulsai. Mat kiekviename žmogaus kūno taške yra užkoduota informacija apie viso organizmo būklę. Informaciją galima „perskaityti”: kiekvienas organas skleidžia tik jam būdingus elektromagnetinius dažnius. Savus dažnius turi ir kiekviena liga. Šiuo testu galima nustatyti radiacijos, elektromagnetinių jėgos laukų (mikrobangų krosnelės, kompiuterio, mobiliojo telefono) poveikį; organizmo užterštumą konservantais, tabaku, alkoholiu; bakterijas, virusus, grybelius; vitaminų, mikroelementų trūkumą; alergiją, disbakteriozę, įvairius uždegimus, onkologinių ligų grėsmę; imuninės, endokrininės, nervų sistemų išsekimą, kitas ligas. Po testo prireikus skiriamas homeopatinis gydymas.

Penktas žingsnis: LPG ir garų kapsulė

„Išorinės grožio procedūros turi prasmę tik tuomet, kai sutvarkytas vidus: sureguliuota mityba, išvalytas žarnynas”, – seną tiesą primena gydytoja J. Tulčina. Taigi norint atsikratyti celiulito, svarbu detoksikuoti organizmą. Kitaip brangiausios grožio priemonės bus bevaisės – tik iššveitus organizmą iš vidaus, galima imtis jo dailinimo. Pavyzdžiui, limfodrenažinio masažo (LPG). Viena tokia procedūra atstoja dešimt paprastų masažų, mat, masažuojant moderniu prancūzišku aparatu, pasiekiami giliausi poodiniai sluoksniai, kuriuose kaupiasi riebalai! Limfa cirkuliuoja išvalytame organizme ir padeda atsikratyti ne tik nelemtosios apelsino žievelės efekto, bet ir antsvorio! Po šios procedūros oda 6 valandas būna itin imli įvairioms gydomosioms kosmetikos priemonėms, todėl dar siūloma pasinaudoti garų kapsule, įvairiomis kaukėmis, įsivynioti į dumblius. 
 

Pavadinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius