-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 priežastys, kodėl jums nesiseka numesti svorio

Ar niekad nepatyrėte tokio jausmo, kai atrodė, kad padarėte viską, ką sugebėjote, jog numestumėte svorio, tačiau papildomi riebaliukai taip ir neištirpo?
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

Gali būti, kad jūs tiesiog nepadarėte reikiamų dalykų. Daugelis žmonių nustebtų sužinoję, kad iš pirmo žvilgsnio visiškai nereikšmingi ir nedideli pasirinkimai, kuriuos darome kiekvieną dieną, gali neigiamai paveikti pastangas numesti papildomus kilogramus.

Tinklalapyje huffingtonpost.com pateiktos 5 populiariausios priežastys, dėl kurių daugeliui žmonių nepavyksta pasiekti savo išsvajotojo svorio.

Pasitikite patogiu transportu

Lipate į liftą, kai reikia pakilti vos du aukštus? Statote savo automobilį prie parduotuvės ir visuomet stengiatės surasti vietą, kuri būtų kuo arčiau įėjimo? Iš pirmo žvilgsnio šios nereikšmingos detalės nedaro didelės įtakos jūsų svoriui. Vis dėlto tiesa yra kitokia. Jeigu darbe, namuose ar kur kitur vietoj lifto verčiau rinksitės laiptus, galite sudeginti 225 ar daugiau papildomų kalorijų.

Automobilį statykite šiek tiek toliau nuo įėjimo į parduotuvę ir kalorijų sudeginsite dar 100. Taip galėsite nuraminti savo sąžinę, kad pietų pertraukos metu pasimėgavote saldžiu pyragėliu. Taigi, kai tik atsiranda proga, naudokitės savo kojomis, o ne automobiliu ar liftu, juk tam jas ir turite.

Mėgstate dietinę kolą

„Jokių kalorijų – jokio ir svorio, tiesa?“ – tai vienas dažniausių pasiteisinimų, girdimų iš gazuotus gėrimus mėgstančių žmonių. Jų nelaimei, neseniai atlikti tyrimai įrodė, kad tokiuose gėrimuose esantys saldikliai irgi turi įtakos žmogaus antsvoriui, žinoma, tik tada, jeigu dažnai yra vartojami.

Negana to, tyrime buvo išsiaiškinta, kad dažnai mėgaujantis tokiais gėrimais net 67 proc. padidėja rizika susirgti antrojo tipo diabetu.

Valgydami mėgstate žiūrėti televizorių

Valgymas yra išties puikus dalykas. Tas jausmas, kvapas, skonis, pasitenkinimas maistu yra vieni didžiausių malonumų gyvenime. Tačiau jeigu manote, kad valgyti skanų maistą ir žiūrėti puikų filmą yra dar geresnis pasirinkimas – labai klystate. 2010 metais JAV atliktuose tyrimuose buvo atskleista, kad valgio metu televizorių mėgstantys žiūrėti žmonės suvalgė daugiau maisto nei tie, kurie valgė ramioje aplinkoje. Negana to, televizorių žiūrėjusių tyrimo dalyvių organizmai įsisavino kur kas daugiau kalorijų. Taigi pasistenkite mėgautis maistu savo draugų kompanijoje, o vasarą, žinoma, nepraleiskite progos papietauti gryname ore.

Nesulaukiate palaikymo iš savo draugų

Ar turite tokį draugą, kuris žino, kad jūs stengiatės numesti svorio, tačiau vis tiek jus vilioja sakydamas, kad kąsnelis pyragėlio jūsų nepražudys? Parama yra nepaprastai svarbus dalykas stengiantis numesti svorio, o tokie draugai jus tikrai gali išmušti iš vėžių. Šiuo atveju jums reikėtų tikro, palaikančio draugo, kuriuo galėsite pasikliauti tiek gerais, tiek blogais laikais. Tokio, kuris jus paremtų, kai stengsitės numesti svorio, ir tokio, kuris pats pirmas pagirtų jūsų gražesnę figūrą.

Miegate mažiau nei 5 valandas per naktį

Miegas yra gyvybiškai svarbus jūsų smegenims, jūsų odai ir, pasirodo, jūsų svoriui. Daugelis atliktų tyrimų jau įrodė, kad miego trūkumas neigiamai veikia virškinimo hormonus, kurie yra atsakingi už alkio ir sotumo jausmus. Pasistenkite miegoti 8 valandas per naktį ir po trumpo laiko galėsite džiaugtis gražesne oda, didesniu produktyvumu tiek darbe, tiek namuose ir, žinoma, mažesniu svoriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius