Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drėkinimas – pagrindinis iššūkis

„Medicininiu požiūriu išsausėjusi oda yra silpnesnė – šerpetojimas yra jos viršutinio sluoksnio, saugančio ją nuo kenksmingo išorės poveikio, funkcijų sutrikimo padarinys. Norėdami pagerinti odos būklę, turite ją drėkinti ir atkurti. Drėkinimas yra svarbiausia ir vienintelė priemonė puikiai odos būklei atkurti.”
Oda
Moteris / „Garnier“ nuotr.

Apsauginio odos sluoksnio funkcija

Oda yra apsauginis organas, ji atlieka daug funkcijų, kurių viena svarbiausių – saugoti organizmą nuo skysčių netekimo ir kenksmingo aplinkos poveikio. Ji saugo nuo žalingo fizinio poveikio, šalčio, saulės spindulių ir mechaninio poveikio, taip pat nuo bakterijų ir įvairių aplinkos dirgiklių.

Kad oda galėtų atlikti visas šias funkcijas, būtina reguliuoti jos drėgmės kiekį ir atsinaujinimą.

70 proc. žmogaus organizmo sudaro vanduo, 20 proc. skysčių organizmas netenka pro odą. Oda padeda išsaugoti organizmo skysčius ir neleidžia greitai jų netekti. Raginio sluoksnio (viršutinio epidermio sluoksnio) vientisumas palaiko apsaugines odos funkcijas. Odos drėkinimas yra būtina priemonė jos gerai būklei ir elastingumui išsaugoti.

Odos sausumas

Odos sausuma galima matyti ir jausti: ji tampa blyški, ima šerpetoti, retkarčiais pakinta jos spalva, atsiranda rausvų plotelių ir blyškių neryškiais kraštais dėmių. Tai pagrindiniai klinikiniai sausumo požymiai. Drėkinant odą po kelių savaičių ji atgauna įprasta spalvą. Odos sausumą taip pat lydi tam tikri pojūčiai, pvz., juntamas nemalonus tempimas. Tai odos funkcijų sutrikimo požymiai.

Sausa oda gali būti kelių tipų:

- Nuolat sausa oda – tiesiog sausa arba sausa, pavyzdžiui, dėl atopinio dermatito.

- Išsausėjusi dėl aplinkos poveikio (žiemos šalčio, sauso šalto oro, patalpų šildymo, vėjo) arba senėjimo, dėl kurio sulėtėja odos riebalų gamyba ir ląstelių apykaita.

Veiksniai, lemiantys odos (epidermio) sausumą:

> Pakitus korneocitams ir susilpnėjus jų sukibimui oda ima labiau šerpetoti.

> Sumažėjus odos riebalų gamybai suplonėja odos paviršių dengiantis vandens ir riebalų sluoksnis, todėl susilpnėja jo funkcija.

> Sumažėjus epidermio raginio sluoksnio riebalų kiekiui susilpnėja apsauginė odos funkcija ir pro ją netenkama daugiau vandens.

> Oda sausėja dėl natūralių drėkiklių stokos.

Kokios sudedamosios dalys labiausiai vertinamos?

Tai daugiausiai minkštinamosios arba drėgmę išsaugančios medžiagos, pvz.: riebalai, lipidai, ceramidai.

Yra 3-jų rūšių sudedamųjų odos priežiūros priemonių dalių:

- Odos paviršiuje pusiau laidžią plėvelę sudarančios sudedamosios dalys mažina per epidermį išgarinamos drėgmės kiekį.

- Drėgmę sugeriančios sudedamosios dalys padeda išsaugoti raginio sluoksnio drėgmę ir taip kompensuoja natūralių drėkiklių stoką.

- Riebalų plėvelės struktūrą atkuriančios sudedamosios dalys atstoja tarpląstelinį raginio sluoksnio užpildą – taip pagerina apsauginę jo funkciją ir padeda išsaugoti drėgmę.

Šiandien probiotikai yra nauja sudedamoji dalis, kurios veiksmingumo potencialą reikia atskleisti.

GARNIER atrado veikliąją medžiagą L-Bifidus*, kurios drėkinamasis poveikis juntamas iki 7-ių dienų

„Per kelerius metus veiksmingos ir pažangios odos priežiūros priemonės už prieinamą kainą GARNIER SKIN NATURALS tiesiog pavergė moteris. Mes stengėmės sukurti veiksmingą ir pažangią kūno odos priežiūros priemonę, kuri galėtų patenkinti viso pasaulio moterų reikmes. Šiam tikslui pasiekti pasirinkome L-Bifidus* – naują veikliąją medžiagą, kuri ypač gerai prisitaiko žmogaus organizme. Ši veiklioji medžiaga buvo atrasta tyrinėjant probiotikus ir dermatologijos srityje gerai žinoma dėl savo kosmetinio poveikio. Šis atradimas leido kompanijai GARNIER sukurti moterims kūno odos priežiūros priemones, užtikrinančias ilgalaikį kūno odos drėkinimą, juntamą iki 7-ių dienų jau nuo pat pirmo karto. Remdamiesi savo išskirtine vizija ir naujausiais moksliniais kompanijos L’ORÉAL atradimais mes pakeitėme savo požiūrį į kūno priežiūrą ir sukūrėme GARNIER BODY INTENSIVE 7 DAYS – kūno odos priežiūros priemones su veikliąja medžiaga L-Bifidus*, užtikrinančias ilgalaikį iki 7-ių dienų trunkantį ir ypač gerai juntamą odos drėkinimą.

Kompanijai GARNIER tai yra dvejopas iššūkis – sukūrę kūno odos priežiūros priemones INTENSIVE 7 DAYS žengėme žingsnį į priekį odos drėkinimo srityje. Kosmetikos priemonės INTENSIVE 7 DAYS – tai naujo kompanijos GARNIER požiūrio į kūno odos priežiūrą išdava – visuotinė vizija, apimanti naujoves, natūralumą ir prieinamumą.”

Hélène Azancot,

GARNIER INTERNATIONAL generalinė direktorė

*Bifidobakterijų lizatas

Natūralios kilmės sudedamųjų dalių galia

Nauda, kurios tikimasi iš sudedamųjų natūralios kilmės dalių

Garnier nuotr./Produktai
„Garnier“ nuotr./Produktai

> Sveikatos sumetimais – norint apsisaugoti nuo kenksmingų šiuolaikiško gyvenimo būdo padarinių ir užterštos aplinkos reikia atitinkamų odos priežiūros ir apsaugos priemonių.

> Dėl etinių dalykų – rūpinimosi aplinka, pagarbos gamtai, savigarbos.

> Dėl pačių natūralių sudedamųjų dalių teikiamos naudos, pvz., malonumo naudoti.

> Dėl to, kad natūralumas atspindi organizmo ir gamtos harmonijos siekį.

Šioms moterims kompanija GARNIER atrinko stulbinančiu poveikiu odai pasižyminčias gamtinės kilmės sudedamąsias dalis: sviestmedžius, medų, sviestą ir alavijus.

Medaus švelnumas

Medų gamina bitės iš augalų žieduose randamo nektaro ir lipčiaus (cukringų kitų augalų dalių išskyrų). Surinktą nektarą ir lipčių jos perdirba – sujungia su jų pačiu išskiriamomis medžiagomis ir palieka bręsti koriuose. Medus renkamas nuo balandžio iki lapkričio, iš vieno avilio per metus vidutiniškai gaunama 10–15 kilogramų medaus.

Nuo neatmenamų laikų žmonės naudoja medų dėl jo gydomųjų savybių. Jis turi daug tiesiogiai pasisavinamų monosacharidų ir yra labai kaloringas (100 gramų turi 300 kalorijų) bei maistingas.
Odos priežiūros priemonėse INTENSIVE 7 DAYS esantis medus gaunamas iš baltažiedžių robinijų (Robinia pseudoacacia). Dėl didelio jame esančio cukraus kiekio robinijų medus turi drėgmę sulaikančių savybių – išsaugo odos drėgmę ir taip neleidžia jai išsausėti. Tai vertinga sausos odos
priežiūros priemonių sudedamoji dalis.

Raminamosios alavijų savybės

Dykumų lelijomis vadinami alavijai (Aloe barbadensis arba Aloe vulgaris) yra mėsingi lelijinių šeimos atogrąžų augalai, kilę iš Šiaurės Afrikos. Jie natūraliai auga šilto ir sauso klimato pusdykumėse, smėlingoje dirvoje ir klintyse. Juos lengva auginti, todėl pastaruoju metu pramoniniais tikslais jie auginami įvairiose šalyse, įskaitant Ispaniją, pietinę JAV dalį, Karibus ir Meksiką.

Alavijai turi dygliuotus iki 80 cm ilgio lapus ir žydi viršūnėje susitelkusiais geltonais arba oranžiniais žiedais. Mėsinguose jų lapuose yra vertingų syvų – tiršto, vaiskaus ir lipnaus gelio konsistencijos minkštimo, kuris užpildo beveik visą lapo vidų. Dėl šio gelio alavijai yra nepaprastai gyvybingi – išrautas augalas karštyje gali išgyventi kelis mėnesius. Nupjovus lapą pjūvio vietą greitai padengia vaiski plėvelė, kuri yra tarsi ilgalaikis tvarstis.

Naudingosios alavijų minkštimo savybės Alavijų minkštimas turi daug naudingųjų savybių. Kosmetikoje ypač vertinamas jo raminamasis poveikis. Gelio konsistencijos alavijų minkštimas ramina sausumo sudirgintą odą ją drėkindamas, maitindamas ir švelnindamas. Jis padeda šalinti negyvas odos paviršiaus ląsteles taip skatindamas epidermį atsinaujinti, todėl oda tampa glotnesnė, sustiprėja jos apsauginė funkcija.

Maistinės sviestmedžių aliejaus savybės:

Afrikiniai sviestmedžiai (vitellaria paradoxa arba butyrospermum parkii) auga Vakarų Afrikoje – Malyje, Sudane, Toge ir Ugandoje. Šis Afrikos moterų plačiai naudojamas didingas medis gali užaugti net penkiolikos metrų aukščio, jo skersmuo gali siekti metrą ar daugiau, o amžius – 200 ar net 300 metų.

Užaugę, būdami maždaug 30 metų amžiaus, sviestmedžiai ima brandinti vaisius – didelių riešutų kekes. Šie riešutai turi balkšvus branduolius – pusę jų svorio sudaro riebalai, iš kurių gaunamas sviestmedžių aliejus.

Tradicinis naudojimas

Afrikoje sviestmedžiai laikomi šventais medžiais – niekada nekertami ir nežalojami. Šis medis dosniai aprūpina afrikiečius maistu (vaisiais, aliejumi), gydo (žievė, lapai) ir esą suteikia moterims amžiną jaunystę.

Ilgus metus sviestmedžių aliejus buvo vienintelė Afrikos moterų naudojama kosmetikos priemonė. Jis naudojamas labai įvairiai, pvz., masažuojant įtrinamas į odą taip paruošiant ją sausros sezonui. Šis aliejus Afrikoje laikomas vertingiausiu tepalu. Naudingosios ir kosmetinės savybės Sviestmedžių aliejus turi drėkinamąjį ir minkštinamąjį poveikį, todėl yra geriausia labai sausos odos priežiūros priemonių sudedamoji dalis – maitinanti, drėkinanti, švelninanti ir neleidžianti sausėti.

KVAPAS

Pasisėmus įkvėpimo iš gamtos kompanijos GARNIER laboratorijose odos priežiūros priemonėms INTENSIVE 7 DAYS buvo sukurti nauji kvapai. Jie gaivūs, žadina pojūčius, teikia malonumą ir gerą savijautą – tai, kas taip svarbu moterims. Malonus odos priežiūros priemonių INTENSIVE 7 DAYS kvapas paverčia kasdienę odos drėkinimo procedūrą ypatingomis akimirkomis – intymiomis ir be galo maloniomis. Kompanijos GARNIER specialistai atrinko du kvapus, kurie ypač patinka moterims
visame pasaulyje. Rainbow – geismą žadinantis kvapas. Šio kvapo pagrindą sudaro gėlių – lotosų, rožių ir jazminų žiedų – aromatas. Jį papildo gaivus bambukų, bergamočių ir mandarinų dvelksmas. Kompoziciją vainikuoja geismą žadinantis baltojo muskuso, ambros ir vanilės kvapas.

Laitage – gaivus natūralus kvapas. Šis kvapas supintas iš kriaušių, lotosų ir gėlių aromato. Nuostabi baltažiedžių gėlių kvapų puokštė sukomponuota iš lelijų, jazminų ir bijūnų aromato. Taip pat juntamas geismą žadinantis muskuso kvapas.

Pavadinimas
Pavadinimas

 

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius