Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip padėti sau po šventinio persivalgymo?

Jeigu po kai kurių švenčių persivalgius atsigauti nėra labai sudėtinga, tai po šventinio maratono, prasidėjusio Kūčių vakarą ir pasibaigiančio maždaug trečią naujų metų dieną – kur kas sunkiau. Neretai dar dieną, dvi po šventės vartojame jau pernykštes mišraines, taip dar labiau apsunkindami savo skrandį ir bendrą savijautą.
Virškinimo problemos
Virškinimo problemos / Organizatorių nuotr.

Jei nepavyksta atsispirti valgymo ir persivalgymo pagundai viso šventinio periodo metu, naudojantis įvairių specialistų patarimais, belieka taisyti esamą padėtį. O veiksmų imtis šaukte šaukia sulėtėjęs virškinimas, sunkumas ir susiaurėję drabužiai.

Pirmiausia po švenčių reikėtų grįžti prie sveikų gėrimo įpročių. Pamirškite šampaną, sugrįžkite prie vandens – rekomenduojamų aštuonių stiklinių per dieną. Vanduo daro stebuklus. Jis padės atstatyti organizmo skysčių kiekį, taip pat atsigaus ir nuo miego trūkumo skaistumą praradusi oda. Vaišių išlepintas ir prasiplėtęs skrandis reikalaus mažiau maisto, nes bus užimtas vandeniu. Taigi, bus lengviau grįžti prie įprastų maisto porcijų ir dozių.

Po švenčių dar liko mišrainių, sausainių, mėsos ir pyragų? Nesistenkite visko suvartoti. Galbūt kai ką mielai ir po truputį suvartosite su kolegomis darbe.

Fizinis aktyvumas irgi gelbsti. Idealiausia, jei po sunkios vakarienės galite išeiti pasivaikščioti. Tačiau jei dienotvarkė ar oro sąlygos nėra palankios, svarbu kuo greičiau grįžti prie įprastos sportinės veiklos. Jei iki šiol sportavote, nepasiduokite sunkumo jausmui ir kuo greičiau vėl pradėkite aktyviai judėti.

Nors ir jaučiatės persisotinę ir, rodos, galėtumėte nevalgyti visą savaitę, jokiu būdu nesigriebkite drastiškų veiksmų. Organizmas yra pripratęs gauti daug maisto, jei visai „nutrauksite tiekimą“, jis to nesupras. Porcijas mažinkite po truputį. Į racioną įtraukite kuo daugiau vaisių ir daržovių. Juose gausu antioksidantų, kurie padės iš organizmo pašalinti toksinus. Jie taip pat pernelyg neapsunkins virškinimo, aprūpins organizmą būtinomis medžiagomis ir vitaminais. Labai naudingos dėl tų pačių priežasčių bus ir vaisių, daržovių sultys.

Po švenčių dar liko mišrainių, sausainių, mėsos ir pyragų? Nesistenkite visko suvartoti. Galbūt kai ką mielai ir po truputį suvartosite su kolegomis darbe. Atidžiai peržvelkite šaldytuvo turinį, galbūt kai ką jau būtina, o kai ką tiesiog galima išmesti.

Nieko keista, jei po visų švenčių jus labiau traukia saldumynai. Cukrus yra toks produktas, kuriam gali išsivystyti priklausomybė. O kai suvalgyta tiek kalėdinių ir naujamečių tortų bei pyragų, cukraus poreikis gali išlikti ilgam. Tad visada po ranka turėkite saldesnį vaisių, kuris padės jums susidoroti su noru griebtis šokolado, pyragaičio ir sausainio.

Reikia nepamiršti, kad mūsų sveikata – ne tik sveikas kūnas. Neigiamos mintys ir pyktis, jog eilinį kartą persivalgėte, nors buvote pažadėję sau to nedaryti, tikrai – ne į naudą. Juk maisto gamyba ir vaišės yra žavi ir neišvengiama švenčių dalis. Galų gale, po persivalgymo savaitės jūs turite visus metus prieš akis užsiimti dar sveikesnės mitybos ir gyvenimo būdo paieškomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius