Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys šunelių ir katyčių „Grindoje“ tikisi rasti naujus namus ir išsigelbėti (nuotraukos)

Kelios dešimtys mažesnių ir didesnių šunelių bei įvairiaspalvių katyčių ir katinėlių šiuo metu laukia išsigelbėjimo, laukia stebuklo. Laukia žmogaus, kuris atvertų geležines narvo duris ir priimtų į savo namus.
Reg. Nr. 412, 413, 414 ir 420
Reg. Nr. 412, 413, 414 ir 420 / LGGD nuotr.

Deja, remiantis ligšioline statistika, galima teigti, kad to stebuklo ir išsigelbėjimo sulauks tik kas dešimtas. Likę devyni iš dešimties po kelių dienų ar, geriausiu atveju, savaitės kitos sulauks tik mirtinos injekcijos.

Kalbant viešai yra įsigalėjęs terminas „bus užmigdyti“. Tai tik eufemizmas, kuriuo daugelis mėgina apraminti savo sąžinę ir jausmus. Iš tiesų šie keturkojai, gebantys nesavanaudiškai būti geriausiais mūsų draugais, bus paprasčiausiai numarinti. Jei dar šiurkščiau – nužudyti.

Daugelis jų buvo išduoti – šeimininkai jais atsikratė kaip nereikalingais panaudotais daiktais. Kiti paprasčiausiai pasiklydo ir neberado kelio namo, o šeimininkai jų arba neieškojo, arba nesugebėjo rasti.

Visi šie šuneliai šiuo metu laikomi Vilniaus savivaldybės bendrovės „Grinda“ karantinavimo įstaigoje, kuri vadinama gyvūnų globos namais. Tačiau ši globa – terminuota. Pasibaigus neilgai trunkančiam karantinavimo laikotarpiui, jeigu neatsiranda žmonių, norinčių priglausti gyvūną, jis sunaikinamas, nes reikia atlaisvinti narvus naujiems įnamiams. Per metus iš 5000 į šią įstaigą patenkančių šunų ir kačių į naujus namus iškeliauja tik 500. Laimingųjų nuotraukų rasite čia.

Jūs dar galite išgelbėti šiuos nelaimėlius, pasiryžę priimti juos į savo namus, jeigu suspėsite kreiptis į „Grindą“ nesibaigus jų karantinavimo terminui.

Peržiūrėti visų šunelių nuotraukas galite čia, o katyčių – čia. Daugelis jų nebevadinami jokiais vardais, o žymimi tik registracijos numeriais. Tik apytikriai žinomas ir daugelio jų amžius. Tačiau visi jie už suteiktą naują galimybę gyventi atsidėkos ištikimybe ir meile.

„Grindos“ gyvūnų globos namai yra įsikūrę Vilniuje, L.Giros g. 131. Tel. 273 61 88. El. paštas gyvunai@grinda.lt.

Dėl „Grindoje“ uždarytų šunelių taip pat galite kreiptis į jums padėti galinčią Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus atstovę Rūtą (tel. 8 686 57137). Dėl katyčių – į tos pačios savanoriškos organizacijos atstovę Katią (tel. 8 671 44584).

Daugiau informacijos apie šiuos nelaimėlius taip pat galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius