Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražuolė „Lesės“ globotinė Svaja (video)

Svaja buvo rasta gatvėje pernai kovo 24 dieną Vilniuje, Žirmūnų gimnazijos kieme. Matomai išmesta, nes kailiukas buvo nesusivėlęs, katytė aiškiai sutrikusi... Vargšė vaikštinėjo prie visų žmonių, tačiau dauguma abejingai praeidavo pro šalį.
Katytė Svaja
Katytė Svaja / „Lesės“ nuotr.

„Lesės“ savanorė negalėjo jos palikti likimo valiai, ypač todėl, kad aiškiai matėsi, jog katytė yra nėščia. Balandžio 5 dieną Svaja atsivedė 5 labai gražius kačiukus, kurie sau seniai rado namus. Svaja liko gyventi „Lesėje“, kačių kambary, kur teko dalytis vieta ir dėmesiu su keliolika kitų kačių.

Lesės nuotr./Katytė Svaja
„Lesės“ nuotr./Katytė Svaja

Katė yra paskiepyta, sterilizuota. Svaja yra draugiška žmonėms, dažnai meili, tačiau nėra lengvo charakterio: jeigu jai kažkas nepatinka, ji gali nestipriai įkasti. Mėgsta žaisti su pakabintais žaisliukais, nebijo šunų – dažniau šunys nuo jos bėga. Taip pat nemėgsta kitų kačių, jas apšnypščia, kartais užpuola, tačiau ilgiau pagyvenusi su kitomis katėmis, palaipsniui pradeda jas toleruoti, pripranta.

Ši katė yra labai graži: ilgo plauko, ryškių kailiuko spalvų ir gražių žalių akių. Tikra karalienė. Jeigu Svaja geros nuotaikos, tuomet ją paėmus ant rankų gali išgirsti tylų murkimą, ji švelniai apsikabina žmogų ir nenori paleisti. Svaja – ypatinga katė su savotišku charakteriu – ypatingam žmogui ar šeimai.

Prieš porą mėnesių labai džiaugėmės, kad atsirado žmogus, kuris priglaudė Svają. Deja, paaiškėjo, jog tuose namuose, į kuriuos iškeliavo katytė, gyvena žmogus alergiškas katėms... Katytei buvo rasti kiti namai, tačiau ir ten Svaja neužsibuvo – katytę grąžino atgal, nes ji susirgo grybeliu. Pasak veterinarų, iš prieglaudos šios ligos atsinešti negalėjo, nes jau du mėnesius gyveno pas naujus šeimininkus, o grybelis pasireiškia per dvi – tris savaites nuo kontakto su sergančiu...

Laimei, ši liga yra pagydoma ir netrukus katytė vėl bus pasirengusi keliauti į naujus namus (šiuo metu gydoma veterinarijos gydyklos stacionare). Jeigu Jums patiko Svaja ir norėtumėte, kad ji taptų jūsų augintine, jūsų šeimos nare, o gal tiesiog norėtumėte ją pamatyti „gyvai“, susisiekite su „Lesės“ savanore Edita (tel. 8 692 26919). Savo naujų, pastovių namų katytė laukia jau apie metus...

Daugiau „Lesės“ dovanojamų augintinių rasite čia.

Katytės Svajos video

VIDEO: "Lesės" globotinė Svaja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius