Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalytė Preila žada nenuvilti naujųjų šeimininkų

Vilniuje dovanojama draugiška, miela ir paklusni kalytė Preila. Na, jeigu neatsirastų žmogaus, kuris norėtų visam laikui susidraugauti su ja, galbūt tada yra toks, kuris galėtų jai laikinai suteikti jaukų kampelį savo būste, kol Preila susiras nuolatinius namus. Tokios pagalbos Preilai irgi reikia. Jeigu mąstote apie vieną ar kitą variantą, perskaitykite šį straipsnelį ir susipažinkite su šauniąja kalyte.
Preila
Preila / LGGD nuotr.

Ligšiolinė laikinoji Preilos globėja šią kalytę pristato kaip itin mielą ir paklusnią. Nors išduota ji ilgą laiką praleido Vilniaus gyvūnų karantinavimo įstaigoje, tačiau išvaduota iš jos parodė esanti verta meilės, gerų namų ir mylinčių žmonių draugijos.

Gyvendama ligšiolinės laikinosios globėjos namuose Preila nieko nėra sugraužusi, sudraskiusi ar kitaip pakenkusi. Ji labai mėgsta kompaniją, kad ją glostytų ir visaip myluotų, bet niekada įkyriai nelenda – tik švelniai pakrapšto letenėle, jei nori, kad ją paglostytų. Visada klauso, kai jai liepiama eiti į vietą. Ir šiaip ji labai paklusni, švelni ir tvarkinga, tokia, pasak globėjos, „labai mergaitiška“.

Preila gana ramiai reaguoja į žmones, niekada nepuola, bet aploja, jei ateina visai nepažįstami – saugo savo globėjus. Gerai elgiasi net ir su mažais vaikais, tiesa, gali šiek tiek agresyviau reaguoti į kates ar kitus šunis (ypač jei jie mažesni už ją). Ji niekada nezirzia, kad būtų išvesta į lauką, tik pabaksnoja nosimi ir nueina prie durų, kai jau yra laikas išeiti. Dviejų pasivaikščiojimų per dieną ryte ir vakare jai visiškai užtenka.

LGGD nuotr./Preila
LGGD nuotr./Preila

Vedžiojama elgiasi tikrai gerai, gali tik šiek tiek iš susijaudinimo patampyti pavadį ką tik išėjusi, nes labai džiaugiasi, kai būna lauke. Preilai, aišku, labai patinka ilgi pasivaikščiojimai, bet ji džiaugiasi ir trumpesniais, jeigu, pavyzdžiui, ryte tenka skubėti į darbą.

Ligšiolinių globėjų buvo maitinama du kartus per dieną – irgi ryte ir vakare, tačiau dažniausiai savo indelyje visada turėdavo maisto, nes nėra iš tų šunų, kurie viską sulapnoja, kad ir kiek beįdėtum. Preila nesaugo agresyviai savo maisto: galima net kaulą ištraukti iš nasrų – ji net nesuurgs, tad gali būti saugiai paliekama ir su vaikais.

Ši kalytė labai rami, nebent patriukšmauja, jei kas labai apie buto duris krapštosi arba jeigu ji išgirsta kitą šunį lauke, bet ir tokiais atvejais ji niekada neloja ilgai, šiaip paamsi, dėl vaizdo labiau. Likusi viena namuose dažniausiai miega, ji tokia tinginėlė... Išlenda visa apsimiegojusi, kai globėjai grįžta namo.

Trumpai sakant, Preila yra labai „patogus“ šuo: labai mielai draugauja ir bendrauja, kai norisi su ja pabendrauti, bet niekada nepridaro jokių bėdų ir nelenda į akis, jei šeimininkas neleidžia. Ji yra šiek tiek vyresnė, jai penkeri metai, o tai kažkodėl atbaido susidomėjusius, neva „senas“ šuo. Galbūt tai, kad ji vyresnė, galėtų būti problema, jei Preila turėtų ydingą charakterį, bet kadangi ji labai gerutė, amžius tikrai nėra svarbus faktorius.

„Jei kas nutartų pasiimti Preilą visam laikui, tai tikrai nesigailėsite – ji vienas nuostabiausių šunų, kuriuos pažįstu“, – užtikrina ligšiolinė Preilos globėja, kuri, deja, dėl pasikeitusių gyvenimo sąlygų nebegali ilgiau rūpintis gerąja kalyte, kol ji ras naujus namus.

Jeigu susidomėjote šia kalyte ir norėtumėte pagelbėti Preilai arba tapti jos šeimininku, paskambinkite Justei telefono numeriu 8 612 45818.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius