Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lesė“ ieško šeimininkų arba laikinų globėjų kalytei Faustai

Taksų veislės mišrūnė vardu Fausta į „Lesę“ atkeliavo 2009 metų gruodžio 21 dieną, dar tada, kai veikė gyvūnų prieglauda Užupyje. Ją atvežė moteris, kuri teigė, kad Fausta buvo išmesta į lauką, kai jos šeimininkai išvyko į užsienį.
Fausta
Fausta / „Lesės“ nuotr.

Kaip buvo iš tikrųjų, nežinome, tačiau galime užtikrinai teigti, kad šio šuns nebuvo atsisakyta dėl kokių nors neigiamų jo charakterio bruožų – Fausta labai draugiška žmonėms, miela, namie nieko negraužia, labai džiaugiasi jai skirtu dėmesiu. Vienintelis jos „trūkumas“ – ji nemėgsta kitų šunų, pavydi jiems dėmesio, todėl galėtų gyventi namuose, kur nebūtų laikomi kiti šunys.

Lesės nuotr./Fausta
„Lesės“ nuotr./Fausta

Kalytei yra apie 5 metus. Loja pamačiusi nepažįstama žmogų, tačiau tokia reakcija – tiesiog pasisveikinimas, o ne piktas nusiteikimas. Taip pat lojimu bando atkreipti į save dėmesį, kai jo negauna, bet palikta viena namuose netriukšmauja.

Faustai atvykus pas mus, pastebėjome, kad ji nemina priekine kojyte. Po veterinaro apžiūros paaiškėjo, kad kalytei išnarintas sąnarys, kuris vėliau blogai suaugo, todėl kalytė šiek tiek raišuoja. Svarstėme galimybę padaryti kalytei operaciją, tačiau veterinarai teigė, jog tai vargu, ar ką padėtų, nes trauma jau buvo įsisenėjusi. Faustai neskauda, šiuo metu jos priekinė letena atrodo daug geriau, ji vis dar truputį šlubuoja, bet tikrai nežymiai, remiasi visomis keturiomis letenomis. Nedidelė negalia netrukdo kalytei greitai vaikščioti, bėgioti.

Kai „Lesės“ prieglauda išsikraustė iš nuomojamų patalpų, Fausta pateko pas laikinus globėjus, kurie apie ją atsiliepdavo tik gerai. Kalytė organizacijos globoje užsibuvo jau gana ilgai – 6 mėnesius, todėl labai norėtume, kad ir jai pagaliau nusišypsotų laimė ir atsirastų žmonės, kuriems netrukdytų nedidelė Faustos negalia ir kurie paimtų ją visam laikui.

Ilgai gyvenusi pas laikinus globėjus, pasikeitus aplinkybėms Fausta šiuo metu turi gyventi vienoje patalpoje su keliais kitais šunimis, kurių draugija jos visai nedžiugina. Daug geriau ji jaustųsi galėdama prisiglausti prie savo šeimininko.

Jei susidomėjote ir norėtumėte susipažinti su šia draugiška ir gražia kalyte, skambinkite Vestai tel. 8 605 33452.

Daugiau „Lesės“ dovanojimų gyvūnų rasite čia.

Lesės nuotr./Fausta
„Lesės“ nuotr./Fausta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius