-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lesės“ globotinė kalytė Tora: nedrąsi, bet su velniukais akyse

Tora ilgą laiką valkatavo Antakalnio mikrorajone Vilniuje. Dėl jos į mus kreipėsi žmonės, kurie negalėjo likti abejingi šiai nuostabiai kalytei. Tris savaites jie ją šėrė, dvi savaites laukė kol atsilaisvins vieta prieglaudoje.
Tora
Tora / „Lesės“ nuotr.

„Lesėje“ Tora iš pradžių jautėsi nedrąsiai, nemėgo pavadėlio, nes buvo pratusi laisvai bėgioti, todėl nebuvo lengva ją vedžioti. Tačiau iš karto pastebėjome, kad kalytė yra labai gero, nuolankaus būdo, visiškai neagresyvi tiek žmonių, tiek kitų gyvūnų atžvilgiu, bailiukė.

Tora labai mėgsta kitų šunų draugiją, net pasivaikščioti noriai ėjo tada, kai kartu buvo vedamas kitas šuo. Prieglaudoje turėjo savo numylėtinį draugą Molį, su kuriuo dalindavosi vienu guoliu, prausdavo. Šiuo metu kalytė taip pat gyvena su kitu šunimi – laikinos globėjos augintine doge. Jos abi gerai sutaria, nesipeša, žaidžia.

Lesės nuotr./Tora
„Lesės“ nuotr./Tora

Tora dar visai jaunutė, sprendžiant iš baltutėlių dantų – apie 1 metų amžiaus. Nuotraukose galite matyti, kad kalytė labai graži, nuostabaus ilgo plauko. Tora paskiepyta, taip pat jau sterilizuota.

Žemiau galite pasiskaityti laikinos globėjos atsiliepimus apie Torą:

„Šiuo metu laikinai globoju šį šuniuką ir galiu pasakyti pačius gražiausius žodžius apie jį: klusnus, draugiškas, linksmas ir išradingas šuo. Be reikalo neloja, klauso visko, ką sakai, nors niekas komandų nemokė. Be galo meilus. Pradžioje buvo baikšti, bet po kelių savaičių jau pati laižo rankas paėdusi, kviečia žaisti, rytais pasitinka ir šoka tiesiai į glėbį.

Lesės nuotr./Tora
„Lesės“ nuotr./Tora

Kartais iškrečia kokią nors eibę, pavyzdžiui, sugraužia porą šlepečių, tačiau kalytė dar visai jauna, nori žaisti, todėl per daug ant jos nepykstame. Teko išdėstyti pamokslą apie elgesį namie, po kurio nieko nesugraužė, tik nuolankiai vizgino uodegą. Su mūsų doge miega viename guolyje, labai mėgsta žiūrėti televizorių, atimti iš dogės lėkštės maistą, miegoti letenomis aukštyn. Akyse velniukai – siaučia, kai tik yra galimybė, o ir kai jos nėra. Žodžiu, nenuobodžiaujam.

Labai džiaugčiausi, jei kalytė rastų gerą šeimininką, nes nesinori eilinį kartą apvilti šio šuniuko pasitikėjimo žmogumi – ji labai nedrąsi, nepasitiki savimi, bet labai nori bendrauti su žmogumi ir neįtikėtinai džiaugiasi, kai jai parodai siek tiek švelnumo.“

Tora sutaria su vaikais, yra jiems draugiška, tačiau dėl jos baikštaus būdo su ja reikia elgtis ramiai, švelniai, negąsdinti, skirti jai dėmesio. Būtų puiku, jeigu Tora nebūtų vienintelis šuo namuose, nes jai labai reikia kito draugiško gyvūno draugijos. Kalytė tinka gyventi tik namuose.

Jei jums reikalingas tikras draugas, susisiekite su laikinąja Toros globėja ir atvykite susipažinti su kalyte. Kontaktai: g.sakalaite@gmail.com, 8 605 33452 („Lesė“).

Daugiau „Lesės“ dovanojamų šunelių ir katyčių rasite čia. O žemiau galite peržvelgti dar kelias Toros nuotraukas.

Lesės nuotr./Tora
„Lesės“ nuotr./Tora
Lesės nuotr./Tora
„Lesės“ nuotr./Tora su bičiule doge
Lesės nuotr./Tora
„Lesės“ nuotr./Tora su bičiule doge

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius