Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoje širdelėje – didelė meilė gyvenimui

Vilniaus gyvūnų globos namuose yra toks likimo ir žmonių nuskriaustas, vos už katinuką didesnis, kelis kilogramus sveriantis, bet didele meile gyvenimui spindintis juodas, į pudeliuką panašus šunelis (patinėlis).
Šunelis laukia pagalbos
Šunelis laukia pagalbos. / 15min.lt nuotr.

Ant šio patinėlio, kuris buvo sugautas birželio mėn. 27–28 d. ir iškart pasmerktas, ketinant naikinti net nesuteikus jam galimybės būti matomam ir pabandyti rasti gal turimus šeimininkus, kaklo kabo vienintelis jo egzistavimą šiame pasaulyje įrodantis dokumentas – registracijos numeriukas 615.

15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos
15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos.

Taip ir būtų jis tyliai, niekieno nepastebėtas, iškeliavęs anapilin, nes nebuvo net nufotografuotas, žinant, kad negyvėliams nuotraukos ir skelbimukas – nereikalingi, jei nebūtų jo pamačiusios dvi akys, p. Rūtos akys, ir jei tos keturios akys nebūtų susitikę. Su didele meile, pasitikėjimu ir prašymu gelbėti šunelis, sulipusiomis garbanomis, nupešiota, praplikusia nuo gatvės gyvenimo uodegyte žiūrėjo į žmogų, kuris turbūt per visą bent jau paskutinį nabagėlio nelengvo gyvenimo tarpsnį jį išvis pastebėjo. P. Rūta tyliai akimis jam pasakė: „labai pasistengsime tau padėti“ ir sutarė, kad „Grindos“ darbuotojai leis nuvežti šunelį apžiūrai į vet. kliniką. Ačiū jiems.

Džiaugėsi kudliukas, vežamas į „Rekso“ kliniką, mielai pozavo į mobilaus telefono objektyvą... Labai liūdna, kad jo lūkesčių tądien nepateisinome, nes po apžiūros jis turėjo grįžti į „Grindą“, iš kurios ar išeis gyvas džiaugtis taip mylimu gyvenimu – priklauso nuo mūsų.

Gyd. Birutė vartė garbanotą pacientą visaip, atliko vidaus organų echoskopiją, o jis kantriai, nuolankiai ir taikiai viską išlaikė, tarsi tikrai žinodamas, kad nuo apžiūros rezultatų priklauso jo likimas. O kaip kudliukas džiaugėsi jam už meilumą ir ramybę vizito pas gydytoją metu duotais skanėstais, kaip godžiai jis juos valgė ir netikėjo, kad tokie gardūs kąsniai gali būti skirti būtent jam, benamiui, bedaliui ir pasmerktam.

15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos
15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos.

Apžiūros rezultatai suteikė viltį gyventi ir kovoti dėl gyvenimo: šuneliui apie 5–7 m., naviką sėklidėje galima šalinti darant kastracijos operaciją, nuplikusi odelė – ne infekcinio susirgimo, o liūdno gyvenimo ir maisto nepritekliaus pasekmė, „kudleles“ reikia apkirpti ir šunelį išmaudyti. Pagrindinė išvada – gyvybingas, linksmas, valgus šunelis gali kokybiškai dar pragyventi bent jau tiek, kiek jau jam buvo skirta laiko šioje žemėje. Aišku, geriausia jam būtų pasiprašyti pas kokį gerą žmogų į butą ar namo vidų, nes prie būdos jis ir dėl savo nuostabaus charakterio ir dėl savo mažumo netiktų.

LABAI, LABAI NORIME PAPRAŠYTI JŪSŲ PRIGLAUSTI ŠĮ DAR KOL KAS GYVĄ IR JŪSŲ TEISMO LAUKIANTĮ MAŽĄ PADARĖLĮ SAVO NAMUOSE. Jei neturite galimybės ilgam laikui – labai tiktų ir trumpalaikė jūsų pagalba, kol sustiprės jis po būtinų operacijų ir procedūrų. Visas šunelio gydymo išlaidas apmokės Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius.

Labai laukiame jūsų viltingo skambučio, nes žinome, kad laiko turime nedaug (ten, kur kudliukas dabar yra, jam labai nesaugu). Nesinori tikėti, kad trečiadienį, vežamas pas gydytoją, jis paskutinį kartą uostė žolę, matė debesis, svajojo apie laisvę.

PADĖKITE MAŽAI, BET TURINČIAI LABAI DIDELĘ ŠIRDELĘ, GYVYBEI NEUŽGESTI.

Skambinkite Rūtai tel. nr. 8 686 57137 arba Rasai – 8 606 50618.

Ačiū jums labai, kad esate, kad skaitote, kad gelbėjate.

15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos
15min.lt nuotr./Šunelis laukia pagalbos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius