Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautmilės globotiniai – keturios skirtingos istorijos (nuotraukos)

Neseniai rašėme apie vilnietės Tautmilės globojamas kalytes Laivą ir Neirą. Dabar siūlome susipažinti su keliais Tautmilės namuose laikiną prieglobstį radusiais ir dovanojamais katinėliais.
Fifa Katė-voverė
Fifa Katė-voverė / Globėjos Tautmilės nuotr.
Temos: 1 Dovanojama katė

Visi šie katinėliai – buvę benamiai. Ligonėliai. Nuskriausti. Pasmerkti. Niekam nereikalingi bėdžiai. Dabar jų gyvenimas jau pasisukęs į kitą, gerąją pusę. Katinėliai dovanojami. Galbūt kuris nors iš jų kris jums į akį.

Savo globotinius pristato pati Tautmilė:

Tomas rastas prieš porą mėnesių Antakalnyje, jo būklė buvo kritiška – visiškas kaulų kratinys, tuštinosi krauju. Gydytas, gydytas, gydytas... Na, dabar, atrodo, viskas gerai, tik dar kailis nėra visai tobulas, bet pamatę jo akis... tikrai palauksite, kol tas kailis išgražės. Mano vaikas visad kviečiasi jį miegučio, tai pasakiškas katinas.

Pjeras gimė namuose, kai priglaudžiau benamę katytę, bet neišvengė rinotracheito komplikacijos, nes mamytė buvo labai silpna. Jis turi problemą su viena akyte ir ūgis jo keistai mažas. Jis gimė per Šv. Velykas, bet ūgis jo kaip trijų mėnesių kačiuko. Bet jam visai neatrodo, kad jis turi bėdų, visada aktyviai užsikabaroja ir šnarpščia man į ausį, kartais net turiu vonioje uždaryti, nes nuo jo aktyvios meilės kartais tampa dirbti neįmanoma.

Globėjos Tautmilės nuotr./Pjeras
Globėjos Tautmilės nuotr./Pjeras

Nesitikiu jo padovanoti, o gal, bet labai svajočiau surasti jam finansinį globėją. Aptvarkius jo sveikatėlę pilnai galėtų gyventi pas mane sode, kiek jam Dievulio bus duota. Įrengiau jau mini kambariuką tokiems vargdieniams su tepaliniu radiatoriumi.

Fifa Katė-voverė pati trumpo plauko, bet turi galingą gražią uodegą, kuria pati labai didžiuojasi.
Pas mane ji šiek tiek stresuoja, nes ne itin sutaria,o gal bijo kitų kačių, bet su žmogumi tai elgiasi labai įdomiai – na jau kai panelytė užsimano valgyti arba kad paglostytum, na tai jau tikrai išsireikalaus. Tai neeilinė aikštingo charakterio ir labai daili katytė. Atsirado pas mane iš „Grindos“ kiemo, nes sustabdžiau moteris atnešusias gražuolę ten. Jos ją priglaudė iš kiemo, bet buto šeiminkui užprotestavus nerado kitos išeities.

Liucijus. Jį rado vyriškis ant kelio, davė 10 litų ir liepė pasirūpinti... Žaismingas, nėra visai „rankinis“, jis mėgsta žmogų, na bet daugiau kaip žaidimo priemonę, nei murkti jam ant peties. Aišku, gali viskas pasikeisti, nes Liucijus dar labai jaunas.“

Visų katinėlių nuotraukas galite peržiūrėti čia.

Tautmilės globotinės kalytės Laivos istoriją skaitykite čia.

Jeigu norėtumėte tapti kurio nors Tautmilės globotinio šeimininku arba kokiu nors būdu jai padėti, paskambinkite telefonu 8 620 94523 arba parašykite laiškelį adresu tautmile@gmail.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius