-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trims nuostabiems mažiems kačiukams skubiai ieškomi laikini globėjai arba šeimininkai

Viename iš Vilniaus daugiabučių namų, Antakalnio mikrorajone, rūsyje benamė katytė prieš gerą mėnesį atsivedė kačiukų. Katytė nesurado geresnės vietos įkurdinti mažylius, kaip tamsus ir šaltas rūsys. Kažkodėl seno šlamšto prigrūstas rūsys jai pasirodė esanti saugi vieta auginti savo vaikučius.
Dovanojamas kačiukas
Dovanojamas kačiukas / „Lesės“ nuotr.

Kačiukai šiek tiek paaugo, bet artėjo bėda, nes laiptinės gyventojai susiruošė išnešti iš bendrų rūsio patalpų nereikalingus daiktus ir kartu jas dezinfekuoti. Bet niekam juk neįdomu, kad ten glaudžiasi kelios gyvybės...

„Lesės“ nuotr./Dovanojamas kačiukas
„Lesės“ nuotr./Dovanojamas kačiukas

Apie tai sužinojusi viena „Lesės“ savanorių turėjo rasti bent laikiną išeitį. Ji įkurdino kačiukus narvelyje viename iš sandėliukų. Visi trys kačiukai buvo apžiūrėti veterinaro, nes jų akytės atrodė nekaip. Šiuo metu visi gauna vaistų į akytes ir antibiotikų. Taip pat jiems buvo profilaktiškai sulašinta lašų nuo blusų. Apžiūrėjus kačiukus, nebuvo rasta nei blusų, nei ausų erkių, nei grybelio. Vizitas pas veterinarą kartu su vaistais kačiukų globėjai kainavo 130 Lt.

„Lesės“ nuotr./Dovanojamas kačiukas
„Lesės“ nuotr./Dovanojamas kačiukas

Du iš šių gražių kačiukų yra patelės – juodukė Šeba ir rainiukė Šušu, o ilgaplaukis, į norvegų miško katiną panašus kačiukas – patinėlis Šaras. Juodukės katytės plaukučiai irgi tankūs ir ilgi, bus labai graži katė. Kai kačiukai buvo ką tik pagauti, jie buvo nusiteikę gan kovingai, išskyrus Šebą, kuri nebijo žmogaus. Bet jau veterinarijos klinikoje visi sėdėjo ant rankų, o pati aršiausia Šušu net užmigo ant rankų, kol buvo glostoma savanorės.

Kol kas visa trijulė yra saugi, sparčiai mokosi naudotis kačių tualetu, labai gerai valgo konservus, ožkos pieną ir pratinasi prie sauso mažų kačiukų ėdalo. Vis dėlto „Lesės“ savanorė yra priversta skubiai ieškoti šiems mažyliams naujų globėjų – birželio 2 d. ji išvyksta į komandiruotę ir mažylių visai nebus kam prižiūrėti.

Jei galite padėti – norite tapti vieno iš šių žavių kačiukų šeimininku, galite laikinai juos pagloboti arba galite paaukoti kačiukų gydymui – susisiekite su „Lesės“ savanore Alina tel. 8 683 40991.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius