Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už penkis litus nupirkta kalytė tapo pamestinuke

Džudi į Gyvūnų gerovės tarnybą „Pifas“ globą pateko kovo mėnesį. Vieno Kauno daugiabučio gyventojai pranešė apie kieme besiblaškančią kalytę su mažu šuneliu. Atvykus į vietą išaiškėjo įdomi ir paini šių šunelių gyvenimo istorija.
Džudi
Džudi / GGT „Pifas“ nuotr.

To paties kiemo teritorijoje prieš kurį laiką gyvenusi benamių pora kalytę Džudi įsigijo turguje už 5 litus. Pasak kaimynų, jie rūpinosi kalyte ir ją mylėjo. Tačiau vieną dieną jie visi dingo. Namo gyventojai benamių su kalyte nematė daugiau nei mėnesį, kol Džudi su vienu mažu šuneliu vėl pasirodė jai pažįstamame kieme. Tačiau jos šeimininkų niekas nebematė. Sutrikę gyventojai kreipėsi į „Pifą“ su viltimi, kad Džudi ir jos dukrytė bus saugios ir mylimos. Kalytės dar tą pačią dieną atkeliavo į „Pifo“ globą. Apžiūrėjus veterinarui paaiškėjo, kad jos labai nusilpę, o Džudi turi problemų su akyte.

GGT „Pifas“ nuotr./Džudi ir Lulu
GGT „Pifas“ nuotr./Džudi ir Lulu

Deja, viskas tuo nesibaigė. Į Kauno miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą dėl iš gatvės Kaune paimtų kalyčių kreipėsi gyvūnų priežiūros ir kontrolės centro „Nuaras“ atstovai. (Plačiau apie tai galite pasiskaityti čia.) Laimingai besibaigiančią istoriją sutrikdė netikėta žinia apie „Nuaro“ skundą ir pradėtą tyrimą. Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, skundas neturėjo jokio pagrindo – tarnybos savanoriai nepažeidė jokių įstatymų.

Jau daugiau nei pusė metų, kai Džudi „Pifo“ globoje, dabar jau visiškai pasveikus ir atsigavus. Vos jai atkeliavus buvo pastebėta, kad kalytei reikia daug priežiūros, meilės, dresūros ir švelnumo. Jos dukrytė Lulu balandžio mėnesį surado savo namus.

Dabar Džudi neturi pakankamai laisvės, nes glaudžiasi voljere. Jos globėja sako: „Negalime nusisukti nuo to ir nematyti, kaip kankinamai gyvūnai – išmetami į gatvę, marinami badu ir neišleidžiami pasivaikščioti. Turime suprasti, kad esame atsakingi už juos. Priėmiau Džudi į savo namus, savo lėšomis pastačiau voljerą, nors pati esu gana užimtas žmogus. Man tenka eiti į dirbą, dar auga du mažamečiai vaikai ir su manimi namuose auga dar vienas aktyvus didelis šuo. Džudi turi nors ir nedidelius namus, bet bent nėra gatvėje spardoma ir apmėtoma akmenimis“.

GGT „Pifas“ nuotr./Džudi
GGT „Pifas“ nuotr./Džudi

Ši dvejų metų kalytė yra labai draugiška, aktyvi ir sargi. Ji gražiai bendrauja su vaikais ir kitais gyvūnais, greitai pripranta ir prie naujų žmonių. Globėjos namuose ji mokosi pagrindinių šuns paklusnumo komandų. Džudi jau pradeda įsisavinti komandas „sėdėt“, ,,gulėt“ ir „fu“. Be abejonės, dirbant ilgesni laiką, būtų galima ją išmokyti daug daugiau. Tikimės, kad suradus naujus šeimininkus ji galės ir toliau mokytis šuns elgesio taisyklių.

Džudi kasdien reguliariai išvedama iš voljero, todėl dažniausiai ji jo neteršia. Tikėtina, kad ateityje dėl to neturėtų kilti problemų ir namuose. Kalytė yra sterilizuota, todėl nevargins šeimininkų dėl pasikartojančių rujų, neženklins sodo žalumynų ir krūmų.

GGT „Pifas“ nuotr./Džudi
GGT „Pifas“ nuotr./Džudi

Džudi turi stipriai išreikštą medžioklinio šuns instinktą. Gaila, tačiau toks šuo negali gyventi kaime, kur auga daug paukščių, nes gali juos medžioti. Būtų nuostabu, jeigu Džudi turėtų galimybę augti uždarame kieme, kur galėtų nuolat bendrauti su šeimininkais ir nesijaustų vieniša. Ji mielai pažais su virve, taip pat neatsisakys palakstyti po pievas ar pasivaikščioti miško takeliais. Džudi gali gyventi ir bute, bet jai reikės nemažo fizinio krūvio. Aktyviems šeimininkams ji gali tapti puikia kompanione kroso bėgimuose ar važinėjant dviračiu.

Džudi su nekantrumu laukia žmonių, kurie norėtų pasidalinti savo namų šiluma, mažais džiaugsmais ar rūpesčiais. Už tai ji atsidėkos begaline meile ir atsidavimu...

Jeigu Jūs norėtumėte ir galėtumėte suteikti Džudi namus ir savo meilę, prašome kreiptis į Gyvūnų gerovės tarnybą „Pifas“ šiais kontaktais: 8 681 40309 arba gyvunai@pifas.org.

www.pifas.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius