Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietei skirta bauda už rožine spalva nudažytas pudelio kojas (video)

Floridos valstijoje esančio Džeksonvilio gyventojai skirta bauda už tai, kad ji savo pudelio letenas ir uodegą nudažė rožine spalva, pranešė UPI.
Šeimininkė tikina, kad dažai nepakenks jos augintiniui.
Šeimininkė tikina, kad dažai nepakenks jos augintiniui. / Kadras iš thedogfiles.com reportažo

Naminių ir benamių gyvūnų priežiūros tarnybos pareigūnai šuns savininkei Christine'ai Hill už tai skyrė 255 dolerių (647 litų) baudą.

Moteris paaiškino, kad nusprendė savo augintinio galūnes ir uodegą rožine spalva nudažyti per Helovino šventę. Pasak Ch.Hill, šiam sumanymui ji nusipirko specialių dažų, skirtų šunų kailiui. „Tai kažkas panašaus į šampūną – tie dažai vėliau nusiplauna. Visiems rožinės letenos labai patiko“, – pareiškė pudelio šeimininkė.

Tačiau tarnybos atstovai, prieš kelias dienas pamatę pudelį rožinėmis kojomis, nusprendė, kad Ch.Hill pažeidė gyvūnų apsaugos įstatymą, kuris draudžia gyvūnų kailį ir vilną dažyti nenatūraliomis spalvomis.

Ch.Hill pareiškė, kad ji neketina taikstytis su tarnybos sprendimu ir nemano, kad šuns letenų nudažymas vertintinas kaip žiaurus elgesys su gyvūnu.

Dažų šunų kailiui galima įsigyti specializuotose JAV parduotuvėse. Jie kainuoja apie 20–25 dolerius (51–63 litus). Dažų gamintojai tvirtina, kad jie visiškai nepavojingi gyvūnams, nes jų sudėtyje nėra toksinių medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius