-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietis Kinijoje išlaisvino tūkstantį šunų, bet per festivalį jų bus suvalgyta dar dešimteriopai tiek

Antradienį Kinijoje prasidėjo prieštaringai vertinamas šunų mėsos valgymo festivalis. Gyvūnų teisių gynėjai nenuilsdami dirba, kad nuo paskerdimo išgelbėtų bent dalį iš tūkstančių keturkojų, kurie taps maistu.
Marcas Chingas
Marcas Chingas / Nuotr. iš „Instagram“
Temos: 3 Mėsa Šuo Kinija

Kasmet Kinijoje dėl mėsos gyvybės netenka 10-20 milijonų šunų. Kasmet vykstantis Julino festivalis, kurio metu maistu tampa daugiau nei 10 tūkst. gyvūnų, tapo šios žiaurios praktikos simboliu, rašo „Mashable“.

Festivalis Juline kiekvienas metais prasideda per vasaros saulėgrįžą – kinai tiki, kad šuns mėsos valgymas padeda žmogaus kūnui susitvarkyti su karščiu.

Amerikietis Marcas Chingas dar prieš festivalį nuvyko į Kiniją, kur pradėjo iš skerdyklų gelbėti šunis. Antradienio vakare jis paskelbė, kad kartu su kita aktyviste Valarie Ianniello išvadavo tūkstantį šunų.

Vyras paskelbė ir vaizdo medžiagą, kokiomis sąlygomis yra laikomi šunys:

Daugiau vaizdo įrašų galite pamatyti čia. Nuotraukų – čia. Įspėjame – vaizdai gali šokiruoti.

Tai – jau septintoji M.Chingo kelionė į Aziją per metus. Jis yra lankęsis ir Kambodžoje, kur sugebėjo priversti užsidaryti šunų skerdyklų. Ne visur jam pasiseka – praėjusią savaitę jis sakė, kad Indonezijoje jam nepavyko pasiekti kai kurių tokių įstaigų.

Los Andžele maisto gyvūnams parduotuvę turintis M.Chingas skirtingais metodais siekia skerdyklų uždarymo. Kartais jis apsimeta šuns mėsos pirkėju ir šimtus šunų išsiunčia į JAV. Kitais atvejais jam pavyksta įtikinti skerdyklų savininkus atsisakyti savo verslo, mainais už tam tikrą mokestį ir pagalbą pradedant naują verslą.

Savo profilyje „Facebooke“ jis sako buvęs sumuštas ir pareigūnų sulaikytas apklausai pakeliui į Juliną. Nors vietos valdžia teigia oficialiai nepripažįstanti festivalio, M.Chingas tvirtina, kad vietos policija mėgina jį ir jo savanorių komandą sulaikyti nuo patekimo į skerdyklas.

M.Chingas – ne vienintelis, atvykęs su tikslu išlaisvinti kiek galima daugiau šunų. Antradienį Juline vyko aršus iš kitų Kinijos vietos atvykusių aktyvistų susirėmimas su vietos gyventojais ir prekeiviais. Turėjo įsikišti ir policija.

Kasmet Juliną užplūstanti kritikos banga, atrodo, duoda bent šiokių tokių rezultatų. Wendy Higgins iš „Humane Society International“ teigia, kad aktyvistai Kinijoje praneša, jog kasmet festivaliui nužudoma vis mažiau šunų. Šunų mėsos restoranai taip pat pasidavė spaudimui ir festivalio nebeorganizuoja lauke.

Vietos valdžia taip pat stengiasi atsiriboti nuo renginio – savo darbuotojams net uždraudė jame dalyvauti, uždarė dalį šuns mėsos parduotuvių ir skerdyklų.

Organizatoriai visgi tikina, kad festivalis – ilgametė tradicija, kurios negalima pakeisti vien dėl to, kad „gyvūnų mylėtojai myli šunis“.

„Scanpix“/AP nuotr./Šunys, pardavinėjami mėsai
„Scanpix“/AP nuotr./Šunys, pardavinėjami mėsai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius