Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietis ugniagesys, nepaisydamas įkandimų, išgelbėjo vokiečių aviganį (video)

Los Andželo ugniagesiai pademonstravo, kad pareigos jausmas ir siekis padėti į nelaimę patekusiems yra svarbiau už asmeninį saugumą.
Šunį iš upės pavyko ištraukti tik panaudojus sraigtasparnį.
Šunį iš upės pavyko ištraukti tik panaudojus sraigtasparnį. / Kadras iš filmuotos medžiagos

Iš patvinusios Los Andželo upės penktadienį išgelbėtas vokiečių aviganis jaučiasi gerai, tačiau ugniagesiui-gelbėtojui, kuris ryžosi išsigandusį keturkojį traukti iš upės plikomis rankomis, prireikė medikų pagalbos, informuoja „Associated Press“. Los Andželo ugniagesių atstovai pranešė, kad penkiasdešimtmečiui ugniagesiui Joe St.Georgesui gelbėjamas keturkojis rimtai apkandžiojo ranką.

Išgelbėtas šuo neturėjo jokių įrašų apie save ant antkaklio ar mikroschemos po oda. Jam buvo suteiktas Vernono vardas – toks pats kaip miesto, kuriame jis surastas. Po gelbėjimo operacijos jis uždarytas į karantiną, siekiant išsiaiškinti, ar neserga pasiutlige, bet, pasak gyvūnų kontrolės tarnybos seržanto Charleso Millerio, aviganis „atrodo gerai prižiūrėtas ir sveikas“.

Kaip rašo „Associated Press“, pusšimtis ugniagesių mėgino išgelbėti šunį iš upės. Valandą jie mėtė nelaimėliui nuo aukšto betoninio skardžio gelbėjimosi liemenes ir ratus, tikėdamiesi, kad šuo užsikabins už jų. Kai virš šuns pradėjo suktis sraigtasparnis, jis kelis kartus mėgino išlipti į krantą, tačiau kaskart nuslysdavo.

25 metų darbo stažą turintis J.St.Georgesas lynu nusileido į upę iš sraigtasparnio. Jis apjuosė šunį virve, kita ranka čiupo už jo antkaklio ir liepė sraigtasparnio pilotui kilti į viršų. Nors išsikankinęs ir siaubo apimtas aviganis kelis kartus įkando J.St.Georgesui, ugniagesys jo nepaleido ir saugiai pernešė į krantą.

Vėliau sraigtasparnio pilotas Scottas Bowmanas sakė, kad J.St.Georgesas buvo su savimi pasiėmęs ir antsnukį, tačiau jam nepavyko jo uždėti šuniui.

Ch.Milleris pridūrė, kad išgelbėtas šuo turėjo kelis įbrėžimus, o jo nagai nusitrynė į betoninį krantą, tačiau daugiau sužalojimų jis nepatyrė. „Jis buvo baisiai išsigandęs, suprantama. Jam teko patirti didelių išbandymų“, – sakė Ch.Milleris.

Šuo karantine praleis dešimt dienų, iš kurio anksčiau būtų paleistas tik tokiu atveju, jeigu atsirastų šeimininkas, kuris galėtų pateikti skiepijimo nuo pasiutligės dokumentus. Jeigu šeimininkas neatsiras, vėliau pareigūnai bandys nelaimėliui surasti naujus namus.

VIDEO: Raw Video: Dog Pulled From Rain-Swollen River

Daugiau naujienų apie augintinius skaitykite naujojoje 15min.lt rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius