Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje gyvenančios lietuvės šuo paukšteliu rūpinasi it vaiku

Lietuvės Jurgitos Pečiulaitytės šuns Rusčio draugystė su paukšteliu tapo tikra sensacija Didžiojoje Britanijoje. Iš lizdo iškritusiu mažu paukštuku 2,5 metų amžiaus bokseris Rustis rūpinasi it vaiku – nė akimirkai nepaleidžia iš akių, kartu migdosi ir žaidžia.

Mažas paukštelis taip pat mėgaujasi šuns kompanija. Net ir pirmąjį savo skrydį jis baigė nutūpdamas ant Rusčio nugaros.

Šuo paukšteliu pradėjo rūpintis lyg vaiku. Tačiau „Birdie“ jau pradeda skraidyti, todėl bijau, kad greitai jiems teks atsisveikinti. Rusčiui bus labai liūdna netekti draugo.

Šuns ir paukštelio draugystė prasidėjo praėjusią savaitę, trečiadienį. Medžio dirbinių verslą turinti, Anglijos Šepo saloje, Minsteryje, gyvenanti 34 metų Jurgita dirbo sode, kai išgirdo Rustį džiaugsmingai lojant. Iš pradžių moteris pamanė, kad šuo pamatė katę, tačiau priėjusi arčiau pastebėjo, kad šuo džiaugiasi iš lizdo iškritusiu mažučiu paukšteliu.

Nuo pat pirmosios akimirkos Rustis su paukšteliu elgėsi švelniai, o šis netruko atsakyti tuo pačiu.

Jurgita net nesuabejojo, kad paukštelį reikia parsinešti namo ir globoti, kol jis išmoks skraidyti, mat lizde, iš kurio jis iškrito, kitų paukščių seniai nėra – jie išskrido.

Rūpinasi lyg vaiku

Tačiau moteris labai nustebo supratusi, kad tai ne ji ir ne jos draugas labiausiai rūpinsis mažuoju paukšteliu. Tėvo pareigų atsakingai ėmėsi šuo Rustis. Paukštukui netrukus buvo duotas ir vardas. Šeima pavadino jį „Birdie“ – paukštuku.

„Jie visą laiką kartu. Šuo tiesiog nepaleidžia jo iš akių lyg vaiko. Tą akimirką, kai Birdie nutūpė Rusčiui ant nugaros, šuo labai sunerimo, nes negalėjo matyti, kur paukštukas yra“, – juokėsi Jurgita.

Pasak jos, rastas paukštelis greičiausiai yra strazdas, tačiau tiksliai jo rūšį pasakyti sunku. Į gyvūnų globos organizacijas Jurgita nesikreipė. Žinojo, kad paukštukui jie niekuo nepadės, todėl apsiėmė gyvūnėliu rūpintis pati.

„Anksčiau buvome radę automobilio partrenktą genį, tai gyvūnų globėjai mums pasakė, kad paukščių negydo ir leidžia gamtai pačiai tvarkytis“, – sakė Jurgita.

Todėl moteris parsinešė paukštuką namo, iš pintinėlės padarė jam mažutį lizdelį ir ėmė pati jam sode ieškoti vikšrų maistui. Taip pat, pamačiusi kokio populiarumo ši draugystės istorija sulaukia socialiniuose tinkluose, Jurgita sukūrė atskirą paskyrą „Facebook“, pavadintą „Rusty The Gentle Giant“ ir joje publikuoja bičiulių nuotraukas, vaizdo įrašus.

Tačiau labiausiai moterį nustebino Rusčio meilė paukštukui.

„Šuo paukšteliu pradėjo rūpintis lyg vaiku. Tačiau Birdie jau pradeda skraidyti, todėl bijau, kad greitai jiems teks atsisveikinti. Rusčiui bus labai liūdna netekti draugo“, – sakė Jurgita.

Šuns ir paukščio draugystė sudomino ir vietinę Anglijos žiniasklaidą.

VIDEO: Paukštelio ir šuns draugystės akimirkos: nuo žaidimų iki miego kartu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius