Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkos ministerija ieškos lėšų Lietuvos zoologijos sodui

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pavedė ministerijos specialistams peržiūrėti visas finansines galimybes ir rasti lėšų Lietuvos zoologijos sodo pertvarkai, pranešė Aplinkos ministerija.
Kupranugaris
Kupranugaris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Esame pasiryžę vienintelį valstybinį mūsų zoologijos sodą prikelti iš dabartinės varganos būsenos ir pasiekti, kad jis būtų vienas moderniausių Baltijos regione. Ir šio siekio neatsisakysime. Pradžiai tam reikia stiprios finansinės injekcijos“, – pranešime cituojamas V.Mazuronis.

Tikimasi, kad pirmajam zoosodo pertvarkos etapui bus rasta 30-35 mln. litų. Tokia suma reikalinga būtiniems remonto darbams, naujiems voljerams. Taip pat svarbu užtikrinti normalias sąlygas zoologijos sodo gyvūnams, kuo labiau priartinti jas prie natūralių.

Anksčiau šį mėnesį dėl prastos zoologijos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) panaikino jo, kaip pilnateisio nario, statusą – ir pakeitė jį į kandidato.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius