-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Autizmu sergantį berniuką nuo šuns išgelbėjusi katė herojė Tara akimirksniu tapo įžymybe

Vos prieš 48 valandas katė Tara buvo paprasta naminė katė. Šiandien ji visame pasaulyje vadinama heroje – katė nuo šuns atakos apgynė autizmu sergantį berniuką, o filmuota šio įvykio medžiaga apskriejo visą pasaulį. Tėvas pasakoja negalintis ir dirbti – žurnalistai jam skambina net į darbą, kad tik gautų išskirtinių detalių apie didvyrę augintinę.
Katė-herojė Tara su Jeremy
Katė herojė Tara su Jeremy / Kadras iš filmuotos medžiagos

Šeimos Beikersfilde teritorijoje įtaisytos aštuonios vaizdo kameros nufilmavo, kaip kaimynų šuo puola 4-metį berniuką, sučiumpą jį už kojos, tačiau atbėga Tara ir nuveja užpuoliką.

VIDEO: Katė išgelbėjo vaiką nuo šuns.

Kaimynams priklausantis šuo išvežtas į gyvūnų kontrolės tarnybą. TMZ skelbia, kad jis buvo užmigdytas.

Taros šeimininkai sako esantys be galo nustebę tokios staigios jų katės šlovės. „Aš tiesiog norėjau pranešti visiems, kas nutiko. Nesitikėjau, kad vaizdeliu bus imta taip dalintis. Tiesą sakant, iš pradžių net pasakiau savo mamai, kad nenoriu nieko viešinti“, – bakersfieldcalifornian.com sakė berniuko motina Erica Triantafil, kuriai ir pačiai įkando šuo.

Šeima net nesuprato, kas iš tikrųjų nutiko, iki tol, kol kartu su policija neperžiūrėjo filmuotos medžiagos. Tada jie ir pamatė, kad iš gatvės priglausta jų katė pasielgė kaip tikra didvyrė

Ji pasakojo, kad šeima net nesuprato, kas iš tikrųjų nutiko, iki tol, kol kartu su policija neperžiūrėjo filmuotos medžiagos. Tada jie ir pamatė, kad iš gatvės priglausta jų katė pasielgė kaip tikra didvyrė. 

„Kai pamatėme, kokia drąsi yra mūsų katė, iškarpiau vaizdo medžiagą, kad parodyčiau būtent tai“, – aiškino užpulto berniuko tėvas Rogeris. Po šuns atakos šeima iškvietė policiją. Kol jie kartu laukė gyvūnų kontrolės pareigūnų, ėmė žiūrėti saugumo kamerų nufilmuotus vaizdus. „Žiūrėjome ir staiga nutiko kai kas nuostabaus. Mes visi pagalvojome tą patį – „O dieve, pažiūrėkit į tą katę!“ – pasakojo Rogeris.

Įkėlusi vaizdo medžiagą į „Youtube“ Erica nuėjo miegoti. Ji sako tikėjusis, kad bent keli draugai pasidalins šiuo filmuku. Ryte ji pamatė, kad šia medžiaga pasidalijo apie 70 žmonių. Tačiau tuomet ją aptiko vietinė žiniasklaida, iš kurios naujieną pasigriebė portalai nuo Kinijos iki Nyderlandų, ir skaičiai augo akimirksniu.

Stop kadras/Katinas-herojus išgelbėjo vaiką nuo žiaurios šuns atakos.
Stop kadras/Katinas herojus išgelbėjo vaiką nuo žiaurios šuns atakos.

Rogeris pasakoja, kad trečiadienį, kai pradėjo plisti medžiaga, jis trumpam nuėjo į darbą, tačiau netrukus grįžo namo, nes vis tiek negalėjo dirbti. „Nuo 8 valandos ryto visi telefonai be perstojo skambėjo. Mano vyro darbe jam pasakė, kad tai – beprotybė, jo darbovietėje telefonas skambėjo be perstojo“, – prisiminė Erica.

Šeimą iškart pradėjo atakuoti ir reporteriai, norintys gauti išskirtinius interviu. Pas ją iš Los Andželo kartu su savo šunimi atvyko net ir garsus „ABC News“ korespondentas Davidas Wrightas, kuris yra laimėjęs apdovanojimus už savo reportažus iš Vidurio Rytų.

Beikersfildo policijos vadas Joe Grubbsas, kuriam taip pat tenka atsakinėti į begales žurnalistų skambučių, sako, kad istorija išpopuliarėjo, nes turėjo tobulą kombinaciją – vaiką, gyvūnus ir laimingą pabaigą. 

Katė Tara ir davė savo pirmąjį „interviu“. ABC televizijai 4-metis Jeremy pasakojo, kad jį puolė „blogas šuo“, kuris jam „padarė popą“. Pokalbio metu didvyrė katė gulėjo prie berniuko ant fotelio ir mėgavosi glostoma berniuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius