Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių traiškomų paukščiukų gelbėjimas Antakalnio gatvėje: gelbėtojas papiktino vairuotojų abejingumas

Dvi vilnietės ketvirtadienį visiškai atsitiktinai tapo gelbėtojomis. Antakalnio gatvėje jų akyse po automobilių ratais pateko būrys per gatvę keliavusių paukščiukų, todėl moterys nieko nepaisydamos puolė stabdyti eismą ir gelbėti likusius gyvus paukščius.
Antakalnio gatvėje išgelbėti ančiukai
Dvi merginos Antakalnio gatvėje išgelbėjo paukščiukus. / Luko Balandžio/15min.lt nuotr.

Pasakodamos graudžią istoriją 15min.lt, kaip po automobilių ratais žuvo visas pulkas mažų gražuolių paukščiukų, moterys labiausiai piktinosi aplinkinių abejingumu. Joms į pagalbą gaudant likusius gyvus paukščius atskubėjo tik du vyrai, o kiti vairuotojai ir keleiviai abejingai sėdėjo savo automobiliuose.

„Mes pamatėme, kad tie ančiukai keliavo tarp automobilių eilių, kai eismas buvo sulėtėjęs. Automobiliams pajudėjus, toks didelis džipas pervažiavo per tą pulką. Tada mes šokom iš mašinos, ėmėm stabdyti eismą rankomis, krūtinėmis ir viskuo. Bet labiausiai nustebino žmonių abejingumas – niekas nelipo iš mašinų, mes vienos lakstėm lakiniais batais ir su perliniais karoliais“, – emocingai apie įvykį pasakojo viena iš gelbėtojų Inga.

O vienas vairuotojas moterims net pažėrė priekaištų, neva čia jos pačios tuos ančiukus į gatvę ir paleidusios.

Automobiliams pajudėjus, toks didelis džipas pervažiavo per tą pulką. Tada mes šokom iš mašinos, ėmėm stabdyti eismą rankomis, krūtinėmis ir viskuo, – emocingai pasakojo Inga.

Iš viso pulko Inga su drauge išgelbėjo du paukščiukus, kuriuos parsivežė namo. „Vienas buvo silpnas, bet atsigavo, o kai įdėjome į dėžę baseinėlį su vandeniu, tai iš viso jam patiko. Dabar vešime paleisti juos kur nors šalia Neries, kaip patarė Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai“, – pasakojo Inga.

Paukščiai į kelią išbėgo Antakalnio gatvėje važiuojant Šilo tilto link.

Laukinius gyvūnus iš gyventojų turėtų išsivežti Gyvūnų globėjų asociacija. Tačiau tokiais atvejais paprastai rekomenduojama patiems žmonėms paukščius nunešti prie vandens telkinių.

Anot šios tarnybos vyriausiosios specialistės Lolitos Grėblikienės, greičiausia Antakalnio gatve keliavo ne ančiukai, o dančiasnapiai. „Suaugę dančiasnapiai paprastai peri kur nors aukštai, tarkim, jeigu apleisto namo sienoje trūksta plytos, ten išperi dančiasnapiukus ir jie iš kelių metrų aukščio šoka žemyn ir bėga vandens telkinių link nieko nežiūrėdami“, – sakė L.Grėblikienė.

Panašių situacijų, specialistės teigimu, pasitaiko kasmet. Paukščius reikėtų paleisti kur nors netoli vandens, kur jie cypsėdami gali prisišaukti savo mamą. „Ta mama kažkur skraido netoliese ir viena akimi stebi savo vaikus. Ji mato, kaip juos traiško ir išgyvena taip pat, kaip ir mes išgyventume“, – tvirtino Gyvūnų globėjų asociacijos atstovė.

L.Grėblikeinė pasakojo ir pati buvusi panašioje situacijoje, kai teko sustoti ir lydėti visą dančiasnapių šeimyną iki vandens. „Negali labai kaltinti ir vairuotojų, nes kartais ir išbėgusio šuns nepamatome. Bet yra ir tokių, kurie paprasčiausiai abejingi“, – neslėpė moteris.

Luko Balandžio nuotr./Antakalnio gatvėje iagelbėti ančiukai
Luko Balandžio nuotr./Antakalnio gatvėje išgelbėti ančiukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius