-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Beglobis“ roko ritmu (nuotraukos)

Rugpjūčio 6–7 d. Zaraso ežero saloje praūžusiame festivalyje „Roko naktys“ šėlo ne tik ištikimieji roko gerbėjai. Šventėje dalyvavo ir „Beglobio“ komanda iš Vilniaus – dar visai jaunutis Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus subrandintas socialinis projektas.
Mūsų komanda važiavo ne švęsti, o rimtai dirbti.
Mūsų komanda važiavo ne švęsti, o rimtai dirbti. / LGGD savanorių nuotr.

„Beglobio“ tikslas – ne tik rūpintis likimo valiai paliktais keturkojais, bet ir šviesti bei auklėti visuomenę siekiant kurti pagarbos gyvūnams ir mus supančiai aplinkai tradicijas. Festivalio lankytojus į „Beglobio“ palapinę kvietėme siūlydami linksmus žaidimus ir aktyvias pramogas: žiūrovai galėjo ne tik išradingai piešti ar parašyti laišką beglobiui gyvūnui, bet ir dalyvauti šunų lenktynėse su savo augintiniu. Šunis palikusieji namuose labdaringose lažybose statė už galimą laimėtoją. Šunų lenktynių ir lažybų nugalėtojai buvo apdovanoti prizais. Visos festivalio metu surinktos lėšos bus skirtos beglobių gyvūnų gydymui, maistui, apgyvendinimo išlaidoms padengti.

Organizacijos globojami šuneliai ir katinėliai glaudžiasi geltonuose „Gyvybės vagonėliuose“, kurie įsikūrę valstybinių gyvūnų globos namų „Grinda“ teritorijoje (L.Giros g. 131). Vagonėliai – tai nuostabi alternatyva ankstyvai jaunų, sveikų gyvūnų mirčiai.

Prisidėti prie gyvybės išsaugojimo gali kiekvienas iš mūsų, nesitaikstantis su esama padėtimi.LGGD Vilniaus skyrius siekia, kad visų be išimties gyvūnų naikinimo mechanizmas būtų sustabdytas ir „Grindoje“ esantys gyvūnai nebūtų „užmigdomi“ po 14 d. karantino laikotarpio. „Gyvybės vagonėlių“ projektas leidžia pratęsti ramias naujų šeimininkų paieškas buvusiems mirtininkams – bedaliams suteikiamas antras šansas į gyvenimą. Kasdieną gyvūnais rūpinasi savanoriai – neatlygintinai dirbantys vilniečiai, studentai bei moksleiviai, kilniam tikslui aukojantys savo asmeninį laiką bei gyvenimą. Kai tik kuris vagonėlių gyventojas randa naujus nuolatinius namus, iš „Grindos“ perimamas kitas buvęs pasmerktasis. Kiekvienas iš jūsų paėmęs gyvūnėlį į savo namus išgelbėjate jį nuo mirties.

Jaunutei organizacijai kaip „Beglobis“ dalyvavimas įvairiuose renginiuose labai naudingas: pranešame apie save visuomenei, propaguojame savo idėjas ir kartu generuojame naujas, ieškome vertingų kontaktų, renkame aukas mūsų globotiniams. Esame labai dėkingi žmonėms, kurių palaikymas labai įkvepia nenuleisti rankų ir toliau kovoti už kiekvieną gyvybę. Sulaukėme rimtai nusiteikusių žmonių siūlymų prisijungti prie vagonėlių komandos bei priglausti kelis šunelius. Tad drąsiai sakome – festivalis buvo vykęs!

Prisidėti prie gyvybės išsaugojimo gali kiekvienas iš mūsų, nesitaikstantis su esama padėtimi. Kaip tai padaryti, plačiau skaitykite mūsų internetinėje svetainėje www.beglobis.lt. Be jūsų mes negalime nieko – tik visi kartu padėsime tiems, kurie besąlygiškai myli mus kiekvieną akimirką!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius