-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bliuzo naktyse“ pirmą kartą vyks labdaringos šunų lenktynės

Šį savaitgalį, liepos 2–3 d., nuskambėsiančiose „Bliuzo naktyse“ be tradicinių sporto ir meno atrakcijų bei geros muzikos porcijos, pirmą kartą bus surengtos šunų lenktynės, skirtos benamių naminių gyvūnų gelbėjimui, teigiama organizatorių išplatintame pranešime spaudai.
Šuo
Šuo / Organizatorių nuotr.

„Festivalis atviras visiems geros valios žmonėms, tiems, kurie neabejingi silpnesniems už mus, žmones. Ne veltui mūsų simbolis yra šuo Bliuzas, kurį prieš keletą metų radome festivalio prieigose ir priglaudėme. Todėl mielai priėmėme pasiūlymą rengti akciją, skirtą beglobiams keturkojams“, – sako „Bliuzo naktų“ prodiuseris Algirdas Barniškis–Blėka.

Jis pažymi, kad šios lenktynės taps ne tik puikia, azartiška ir netradicine atrakcija visiems festivalio gerbėjams, bet ir suteiks galimybę padaryti gerą darbą – prisidėti gelbstint vargšų keturkojų gyvybes.

Labdaringas šunų lenktynes rengia organizacija „Beglobis“, bendrovė „Agrovet“ bei dizainerė Rūta Rimšelienė. „Beglobio“ nariai rūpinasi, kad į Vilniaus valstybinius gyvūnų globos namus papuolę gyvūnai būtų išsaugojami. Organizacijos rūpesčiu A.Barniškio–Blėkos šeimoje atsirado dar vienas augintinis, vienaakis šuniukas Piratas.

Pirmosios šunų lenktynės Bliuzo taurei laimėti bus skirtos šunelių gyvybės vagonėlių įsigijimui ir išlaikymui. Tokiuose vagonėliuose į valstybinius globos namus patekę gyvūnai, užuot pagal esamą tvarką sunaikinti, galės apsigyventi iki tol, kol jiems bus rasti nauji šeimininkai.

„Bliuzo naktų“ svečiai su savo mažaisiais augintiniais galės registruotis liepos 2 d. nuo 12 iki 13:30 val. organizacijos „Beglobis“ palapinėje, įsikursiančioje festivalio teritorijoje. Už galimybę dalyvauti lenktynėse bus imamas simbolinis mokestis, kurio dydį galės nustatyti patys lankytojai. Lenktynės prasidės 14:00 val.

Lenktynių metu veiks totalizatorius. Kiekvienas norintis galės išsirinkti savo favoritą „pastatyti“ norimą pinigų sumą už jį. Ši suma keliaus į gyvybės vagonėlių įsigijimo fondą.

Dosniausi aukotojai, taip pat penki laimingieji, teisingai įvardiję lenktynių nugalėtoją, bus apdovanoti prizais. Nebus pamiršti ir keturkojai lenktynių dalyviai bei jų šeimininkai – dovanos ir garbės raštai lauks užėmusiųjų prizines vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius