Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje per Olimpiados deglo ceremoniją nušauta joje dalyvavusi jaguarė

Brazilijoje Olimpinio deglo ceremonijoje antradienį dalyvavo jaguarė Juma, tačiau renginys jai baigėsi tragiškai – retas gyvūnas buvo nušautas.

Kaip išplatintame pranešime teigia Brazilijos kariuomenė, jaguarė ištrūko iš prižiūrėtojo rankų, todėl iš pradžių ji buvo pašauta su raminamaisiais vaistais. Šiems iškart nesuveikus ir Jumai artėjant prie kario, jis ją nušovė vienu šūviu.

„Garantuojame, kad Rio 2016 tokių incidentų nebebus“, – teigia vietos organizacinis olimpinis komitetas. Jo pareiškime rašoma, kad buvo padaryta klaida, kai nuspręsta taikos ir vienybės simbolį – Olimpinį deglą – demonstruoti šalia grandine prirakinto laukinio gyvūno. „Šis įvaizdis prieštarauja mūsų įsitikinimams ir vertybėms“, – tikina komitetas.

Gyvūnų teisių aktyvistų grupės su įtūžiu sureagavo į šią žinią.

„Kada žmonės ir institucijos liausis su šituo nesveiku poreikiu rodyti jėgą įkalinant, sutramdant ir demonstruojant laukinius gyvūnus?“ – piktinasi Rio de Žaneire įsikūrusi gyvūnų teisių gynėjų grupė „Animal Freedom Union“.

Taip pat pradėtas tyrimas dėl jaguaro demonstravimo renginyje – tam nebuvo gautas leidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius