-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena kačių „mylėtoja“ Karoliniškėse kankino dešimtis gyvūnų

Neapsikentęs dėl bjauraus kvapo, sklindančio iš kaimyninio buto, į Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus savanorius kreipėsi vienas L.Asanavičiūtės gatvėje gyvenantis vilnietis. Jis papasakojo, kad tame bute gyvena senutė, kuri, jo manymu, laiko labai daug kačių.
Sergančios ir neprižiūrėtos katės vilnietės bute
Sergančios ir neprižiūrėtos katės vilnietės bute / LGGD nuotr.

„Tiesą pasakius, po košmaro A.P.Kavoliuko gatvėje tikėjomės paties blogiausio. Nuvykę pas senutę pamatėme tai, ko ir tikėjomės. Bute didžiulė nešvara, daugybė kačių, katės su naujagimiais kačiukais, nėščios katytės. Gyvūnai sergantys, pūliuojančiomis akimis, kai kurie dėl užleistų ligų ir negydymo jau akli. Kačiukus ir maitinančias mamytes paėmėme į savo globą, likusias kates bei katinus sterilizuosime ir kastruosime, ieškosime namų šiems gyvūnams“, – pasakojo LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė.

„Iš tikrųjų jau darosi šiurpu nuo tokių gyvų radinių. Nuo suvaikėjusių, psichiškai nestabilių bobelių „rūpinimosi“ gyvūnais. Kiek dar tokių „globėjų“ yra Vilniuje, kiek dar gyvų, surinktų, uždarytų, laikomų netinkamomis sąlygomis gyvūnų kankinama? Tiek šis atvejis, tiek atvejis A.P.Kavoliuko gatvėje gyvūnų globėjų traktuojamas vienareikšmiškai kaip gyvūnų kankinimas. Tačiau bobulės taip nemano, jos teigia gyvūnus mylinčios ir jiems gera darančios. Gyvūno laikymas netinkamomis sąlygomis, jo negydymas susirgus, visiška nepriežiūra yra draudžiami įstatymu“, – piktinasi organizacijos vadovė.

D.Navickienei nuostabą ir šiurpą kelia ne tiek gyvūnus nežmoniškomis sąlygomis laikančių senučių elgesys, kiek policijos pareigūnų, kurie nagrinėja organizacijos pareiškimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, pozicija.

„Mūsų prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą A.P.Kavoliuko gatvės gyventojai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, jų luošinimo, kankinimo, visiškos nepriežiūros buvo išnagrinėtas policijos komisariate ir atmestas neradus pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Tai reiškia, kad sadistė vėl apsiribos administracine bauda, liks realiai nenubausta ir toliau galės kankinti gyvūnus“, – stebėjosi D.Navickienė.

Anot jos, į klausimą, kodėl nepradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnas atsakė, kad jis pasižiūrėjo atsiųstas nuotraukas ir iš jų nenustatė, kad katėms buvo badomos akys. Vadinasi jei akys badomos nebuvo, tai ir bausti nereikia. Tai, kad laiku nebuvo suteikta pagalba, kad viename kambaryje buvo laikomos 36 sergančios katės kartu su kačiukais, kurie užsikrėtė vieni nuo kitų, ir liga beveik visiems pažeidė akis, todėl dauguma liko tik su viena akimi, o keletas iš viso akli, pareigūnų nuomone, nėra žiaurus elgesys.

„Dėl to retoriškai klausiame: kas yra žiaurus elgesys su gyvūnu Lietuvoje? Gal žiaurus elgesys primityviai suprantamas kaip viešas gyvūno kapojimas kirviu arba numetimas nuo tilto filmuojant? Tylus, paslėptas ilgas gyvūno kankinimas ir luošinimas nėra žiaurus elgesys? Šį policijos nutarimą be abejo apskųsime prokuratūrai, nes jei nėra baudžiami nusikaltėliai, ar iš viso Lietuvoje yra prasmė ką nors daryti?“ – sakė gyvūnų globos organizacijos vadovė.

LGGD Vilniaus skyriaus savanoriai iš buto L.Asanavičiūtės gatvėje paėmė dešimt mažiausių katinėlių: keturis dviejų mėnesių kačiukus, mamą katę su dviem naujagimiais, kitą mamą katę su vieno mėnesio mažyliu ir kelių mėnesių aklą be galo meilią katytę. Bute dar liko apie 30 katinėlių.

Visiems jiems reikalingi nauji namai. Galintys ir norintys kviečiami prisidėti prie jų gelbėjimo. Labai laukiama ir parama pinigais katinėlių gydymui veterinarijos gydykloje.

Aukoti šiems gyvūnams galite šiais rekvizitais su prierašu „Karoliniškių kačiukams“:

Pavadinimas: Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius
Adresas: S.Stanevičiaus g. 45–23 LT-07115
Įstaigos kodas: 125535218

Sąskaitos nr.: LT047300010002464463 („Swedbank“)
Banko kodas: 73000
SWIFT kodas: BIC-HABALT22

arba

Sąskaitos nr.: LT467044060000907966 (SEB bankas)
Banko kodas: 70440

Savanoriai labai laukia bet kokios pagalbos. Dėl katinėlių priglaudimo galima skambinti telefonais  8 652 44093 (Danutė) ir 8 653 54521 (Akvilė).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius