Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl antsvorio sukeltų komplikacijų nugaišo storiausias pasaulyje katinas

Beveik 18 kilogramų sveriantis storiausiu pasaulyje katinu laikomas augintinis nugaišo šeštadienį dėl antsvorio sukeltų sveikatos problemų, praneša „The Telegraph“.
Storiausias pasaulyje katinas Meow
Storiausias pasaulyje katinas Meow / „Scanpix“ nuotr.

Katinas, vardu Meow, nugaišo būdamas maždaug 2–5 metų amžiaus. Tikslus gyvūnėlio amžius nėra žinomas, kadangi 87-erių metų gyvūnėlio šeimininkas praėjusį mėnesį, negalėdamas daugiau juo rūpintis, savo katiną atidavė gyvūnų prieglaudai.

Santa Fė mieste (JAV) esanti gyvūnų prieglauda su malonumu priėmė antsvorio problemų turintį gyvūnėlį ir paskyrė jam dietą. Apie tai, kaip katinėliui sekėsi numesti svorio, prieglaudos darbuotojai pranešdavo specialiai sukurtame „Facebook“ puslapyje.

Prieš prasidedant sveikatos problemoms, Meow buvo numetęs vieną kilogramą. Gyvūnėlių prieglaudos direktorė Mary Martin pirmadienį pasakojo, kad jau nuo trečiadienio katinėliui atsirado kvėpavimo problemų. Nors prieglaudos darbuotojai dėjo daug pastangų, norėdami katinėlį išgydyti, tačiau jo gyvybė užgeso šeštadienį.

Kai katinėlis atsidūrė prieglaudoje, pasak M.Martin, jis tapo vietos įžymybe. Daugelis žmonių rašė laiškus prieglaudai tvirtindami, kad ši istorija įkvėpė juos paskirti dietas savo pačių gyvūnėliams.

Kaip katinas priaugo tiek daug svorio, taip ir liko neaišku, tačiau prieglaudos direktorė tvirtina, kad veikiausiai tai lėmė klasikinis derinys – kaloringas maistas ir mažas aktyvumas.

Suaugusios katės turėtų sverti maždaug 3–5 kilogramus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius