Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuose apie Tarzaną vaidinusi šimpanzė Cheetah nugaišo Floridoje, būdama 80 metų

Šimpanzės patinas Cheetah, vaidinęs praeito amžiaus 4-ame dešimtmetyje sukurtuose filmuose apie Tarzaną, nugaišo būdamas 80 metų, pranešė viena gyvūnų prieglauda Floridoje, kurioje ši žmogbeždžionė praleido ilgiau nei 50 metų.
Filmuose apie Tarzaną vaidinusi šimpanzė Cheetah
Filmuose apie Tarzaną vaidinusi šimpanzė Cheetah / „Scanpix“ nuotr.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad 2011 metų gruodžio 24 dieną bendruomenė neteko brangaus draugo ir šeimos nario“, – savo tinklalapyje paskelbė Palm Harbore įsikūrusi primatų prieglauda „Suncoast“.

Cheetah vaidino klasika tapusiuose filmuose „Tarzan the Ape Man“ (1932) ir „Tarzan and His Mate“, pasakojančiuose apie džiunglėse užaugusį laukinį vyrą, kuriuose pagrindinius vaidmenis sukūrė Johnny Weissmulleris ir Maureen O'Sullivan.

Šimpanzė, kuri į prieglaudą pateko 1960 metais, mėgo piešti, vietoje teptuko naudodama pirštus, taip pat stebėto futbolo laidas, o nusiramindavo klausydamasi krikščioniškos muzikos, prieglaudos direktorė ryšiams su visuomene Debbie Cobb sakė dienraščiui „Tampa Tribune“.

„Jis gebėdavo atspėti, ar aš nusiteikusi gerai, ar blogai. Jis visada stengdavosi mane pajuokinti, jeigu man pasitaikydavo bloga diena. Jis puikiai perprasdavo žmonių jausmus“, – pasakojo D.Cobb.

Prieglaudoje dirbantis savanoris Ronas Priestas sakė „Tampa Tribune“, kad Čita išsiskyrė iš kitų šimpanzių, nes mokėjo vaikščioti stačia kaip žmogus, taip pat pasižymėjo kitokiais talentais.

„Kai jam nepatikdavo koks nors žmogus arba dalykas, jis paimdavo mėšlo ir sviesdavo. Sugebėdavo pataikyti iš už devynių metrų – netgi per grotas“, – prisiminė darbuotojas.

Ištrauka iš filmo:

VIDEO: Cheetah The Chimp, Drunk

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius