Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Globos įstaigoje šuns negavęs policininkas įsiuto ir grasino susidorojimu

Gyvybės vagonėliuose dirbantiems savanoriams teko kviesti budinčius pareigūnus. Chuliganas sutramdytas, tačiau gyvūnų globėjams liko abejonių, ar už „nuopelnus“ jis bus nubaustas.
Šiuolaikinės policijos pajėgų valdymo sistemos pristatymas.
„Jeigu jūs neduosit – aš pats pasiimsiu!“ – tokią policininko frazę įsidėmėjo gyvūnų globos įstaigos šeimininkai. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sostinės pakraštyje, greta miesto savivaldybei priklausančios įmonės „Grinda“ vadinamųjų gyvūnų globos namų, jau kelis mėnesius glaudžiasi Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus gyvybės vagonėliai.

Šeštadienį ir sekmadienį juos aplankė vienas vilnietis, kaip paaiškėjo vėliau, Vilniaus policininkas (vardas ir pavardė redakcijai žinoma – aut. past.). Beje, pernai sausio 16-ąją, kai vyko riaušės, šis pareigūnas buvo tarp tų, kurie krūtine užstojo Seimo rūmus. Mat dirba Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdyboje.

Keturiuose geltonuose statybiniuose vagonėliuose, prižiūrimi savanorių, naujų šeimininkų laukia iš mirties nagų išplėštų šunelių ir katinėlių būrelis.

Pirmą sykį čia užsukęs vyriškis domėjosi keturkojais, o šeštadienį atėjo pasiryžęs pasiimti vieną šunį. Jis netgi spėjo užpildyti būsimojo šeimininko anketą.

Netikėtai interesantui prasidėjo agresijos priepuolis. Jis ėmė kaišioti rankas prie kitų šunų, juos erzinti, piktai duoti jiems įvairias komandas. Keturkojai ėmė niršti.

Gyvybės vagonėlių šeimininkai įspėjo, kad taip elgtis su gyvūnais nedera, ir pareiškė neatiduosią vyrui nusižiūrėto šuns.Įsiutęs vyriškis prasitarė galįs iš keršto nunuodyti lauke pririštą šunį.

Tai išgirdęs, ne tarnybos metu neuniformuotas policininkas įsiuto.

„Jis ten daug ką sakė, viską atkartoti būtų sunku. Manau, čia emociniai dalykai, ką jis pasakė. Bet jis demonstravo tokią valdžią ir jėgą, kad mes čia – niekas. Kad mes jus čia sunaikinsime tuoj pat, jei tik norėsime“, – 15min.lt sekmadienį pasakojo vienas iš gyvybės vagonėlių įkūrėjų, daktaro laipsnį turintis Egidijus Ostašius.

Vyriškis net prasitarė galįs iš keršto nunuodyti lauke pririštą šunį.

„Pradžioje mes juo pasitikėjome. Bet šiandien jis peržengė ribas. Matyt, truputį išgėręs buvo, gal ir dėl to“, – svarstė 15min.lt pašnekovas.

Matydami, kad aistros jau nevaldomos, gyvūnų globėjai iškvietė policiją. Patruliai pasakė, kad triukšmadarį išsiveža.

E.Ostašiui iškart pasirodė įtartina, jog atvykę patruliai itin pagarbiai elgėsi su triukšmadariu. „Jie mūsų nieko neklausinėjo, tai aš jiems pasakiau, kad bent nustatytų jo tapatybę, o jie atsakė „gerai, gerai“, ir išvažiavo, – pasakojo gyvūnų globos aktyvistas ir pridūrė:  – Tai, kad jie vienas kitą saugo ir gelbsti, yra natūralu, toks yra policijos metodas dar nuo sovietinių laikų.“

LGGD nuotr./Tindi (PADOVANOTA)
LGGD nuotr./Gyvybės vagonėlio buvęs gyventojas.

E.Ostašius netrukus nutarė pats nuvykti į policijos įstaigą ir parašyti pareiškimą dėl šio šeštadienio incidento. Jei gyvūnų „mylėtojo“ išpuoliai ateityje pasikartotų, savanoriai būtų ramūs, kad laiku įspėjo policininkus dėl kolegos elgesio.

„Mes tai mes, bet tie šunys lauke tikrai yra neapsaugoti“, – naujų vilniečio išpuolių norėtų išvengti E.Ostašius.

15min.lt pašnekovas pridūrė: „Kviečiame policiją, kad apsaugotų nuo policininko! Mano protas neišneša, kas čia darosi, absurdas.“

Pareigūnai, su kuriais nuovadoje bendravo E.Ostašius, neturėjo duomenų, kad visai neseniai pas juos buvo pristatytas triukšmadarys iš L.Giros gatvės.

Todėl gyvūnų globėjams liko abejonių, ar už „nuopelnus“ chuliganas bus nubaustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius