Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyventojai išgelbėjo stirniuką

Utenos rajono gyventojai, pastebėję į kilpą patekusį gyvūną, pranešė apie tai aplinkosaugininkams ir taip išgelbėjo jam gyvybę, teigiama Aplinkos ministerijos pranešime spaudai.
Gyventojai netoli autobuso stotelės, miške, pastebėjo prie medžio stovintį stirniuką.
Gyventojai netoli autobuso stotelės, miške, pastebėjo prie medžio stovintį stirniuką. / Utenos RAAD inspektorių nuotr.

Sausio 17-osios rytą Utenėlės kaimo sodų gyventojai netoli autobuso stotelės, miške, pastebėjo prie medžio stovintį stirniuką. Priėję arčiau žmonės pamatė, kad gyvūnėlio kaklą veržia kilpa. Besiblaškydamas jis nusibrozdino šoną, bet buvo gyvas.

Žmonės paskambino bendruoju pagalbos telefonu į policiją, o pareigūnai – į Utenos regiono plinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekciją. Anot šios inspekcijos viršininko Almanto Vaičiūno, gyvūnas buvo nusilpęs, nes kilpa stipriai veržė kaklą, tačiau grėsmė jo gyvybei nekilo, tad apžiūrėję stirniuką aplinkosaugininkai paleido jį į laisvę.

A.Vaičiūnas teigia, kad kilpininkai ypač suaktyvėjo šiemet. Pernai daugiau dominavo tinklais žuvis gaudantys brakonieriai. Pareigūno žodžiais, inspektoriai žino potencialias kilpininkų veikimo vietas ir imasi visų reikalingų priemonių piktadarybėms užkirsti.

Aplinkosaugininkai dėkoja Utenėlės kaimo gyventojams už suteiktą informaciją, kuri padėjo išgelbėti stirniuko gyvybę, ir kviečia visus Lietuvos gyventojus būti neabejingus gamtos apsaugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius