Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnas – gyvas kėglis kelyje?

Išduodant vairuotojo pažymėjimus, atsižvelgiama į teorinius ir praktinius vairavimo įgūdžius, deja, niekas negali pažvelgti į būsimojo vairuotojo širdį ir sąžinę.
Vera
Vera / GGT „Pifas“ nuotr.

Vėliau tie, kurie turėjo būti geri vairuotojai, net nepažeisdami kelių eismo taisyklių nusižengia moralės normoms. Iš pradžių jie kelyje nusineša sraigės, varlės ar ežiuko gyvybes. Vėliau po automobilio ratais patenka ir nepakankamai atsargūs katinėliai ar šuneliai...

Vienas tokių vargšų padarėlių pateko ir pas gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ globėjus. Rugpjūčio pradžioje sulaukėme skambučio iš žmogaus, kuris rado partrenktą katytę. Iš pradžių ji net nejudėjo, tik gailiai kniaukė. Nuvežus katytę, gavusią vardą Vera, pas veterinarus, paaiškėjo, kad katytei lūžę dubens kaulai.

Nors Vera visai mažutė, į gyvenimą kabinasi visais nagučiais – ji nenori pasiduoti dėl vieno neatsargaus žmogaus žingsnio, kuriam atitaisyti prireiks ir jūsų pagalbos. Šiuo metu katytė yra veterinarijos klinikos stacionare: jai leidžiami vaistukai, mažulė privalo būti nedidelėje teritorijoje (narvelyje), kad daug nejudėtų. Katytei dar keletą savaičių reikės būti veterinarijos stacionare. Tik tokiu atveju ji pradės sveikti. Specialus maistas, ir veterinarų priežiūra „Pifui“ kainuos apie 300 Lt.

Tikimės, kad jūs galėsite paremti Veros gydymą finansiškai ir palaikyti katytę morališkai. Labai prašome jūsų pagalbos, nes tik jūsų dėka Vera galės pasveikti ir ieškoti naujų namų. Norėdami paremti Veros gydymą, tarnybos rekvizitus rasite čia. Pervedimo pavadinimas: „parama“.

Deja, Veros istorija nėra išskirtinė. Gyvūnai žalojami kiekvieną dieną. Prisidėti prie jų gerovės galite ne tik jų neskriausdami, bet ir suteikdami jiems laikiną prieglobstį. Gan daug žmonių norėtų atiduoti savąjį ar išgelbėtą gyvūną į mūsų globą, bet mes turime pasakyti „Ne“, nes laikinų globėjų skaičius neatitinka beglobių gyvūnų. Padėkite išgelbėti gyvybę, laikinai globodami gyvūną, kuriam reikia Jūsų pagalbos. Plačiau apie laikiną globą galite paskaityti čia.

El. paštas: gyvunai@pifas.org.
Tel. 8 6814 0309
www.pifas.org

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius