-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų globėjus supriešino nugaišusios gulbės

Iš keliasdešimties prieš porą savaičių Novaraisčio draustinyje į laisvę paleistų gulbių išgyvenus ne visoms, Lietuvos gyvūnų globos draugijos vadovas sužeistus paukščius prižiūrėjusią Gyvūnų globėjų asociaciją apkaltino aplaidumu.
Į Novaraisčio draustinį vakar nuvykęs B.Noreikis rado sudarkytus šešių gulbių kūnus bei devynis akivaizdžiai paliegusius paukščius.
Į Novaraisčio draustinį vakar nuvykęs B.Noreikis rado sudarkytus šešių gulbių kūnus bei devynis akivaizdžiai paliegusius paukščius. / Beno Noreikio nuotr.

Gyvūnų globėjų asociacijos (GGA) prezidentas, savo ruožtu, šiuos kaltinimus vadina nesąmone ir įrodinėja, jog jo vadovaujama įstaiga gulbėmis rūpinosi tinkamai.

Šių metų balandžio pirmąją Novaraisčio ornitologiniame draustinyje į laisvę buvo paleistos 34 baltosios gulbės. Visos jos dėl praėjusią žiemą vyravusių itin šaltų bei speiguotų orų buvo patekusios į GGA specialistų rankas.

Rado išdarkytus kūnus

„Vienas mano pažįstamas, netoli draustinio turintis sodą, buvo užsukęs pasižiūrėti ir, ten išvydęs kraupų vaizdą, apie jį pranešė man. Vakar buvau ten nuvažiavęs ir radau sudarkytus šešių gulbių kūnus, o tiksliau – krūvas plunksnų ir kaulų. Dar radau devynias raišas, murzinas gulbes, kurių dalis buvo nukarusiais sparnais, o kelios galėjo stovėti tik ant vienos kojos, – pasakojo Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkas Benas Noreikis. – GGA, gaunanti finansavimą iš Aplinkos ministerijos, į gamtą išleido paliegusius, ne visiškai pasveikusius paukščius. Tai rodo jų nekompetenciją“.

Devynias rastas gulbes B.Noreikis vakar nuvežė į Prienų rajone gyvenančio ūkininko sodybą. Šis paukščius sutiko priimti į savo aptvertą tvenkinį, kur gulbės galės sveikti.

Nieko įtartino nepastebėjo

GGA prezidentas Vytautas Gustaitis, išgirdęs apie jam mestus kaltinimus, juos pavadino tikra nesąmone. V.Gustaitis akcentavo, jog visos tos gulbės žiemą buvo ištrauktos iš mirties gniaužtų, o be žmogaus pagalbos visos jos būtų nugaišusios.

„2,5 mėnesio mes jas prižiūrėjome, maitinome. Padarėme viską, ką galėjome: pasikvietėme žieduotojus, kurie paukščius žiedavo, visi paukščiai buvo patikrinti veterinarijos specialistų. Paleidžiant visi paukščiai buvo sveiki, – tvirtino V.Gustaitis. – Mūsų specialistai po savaitės buvo nuvykę į vietą. Kad kažkas būtų ne taip, nepastebėjome. Visos gulbės buvo sveikos, viskas buvo gerai. Galbūt pikta žmogaus ranka savo padarė, gal paukščius gamtoje pasitiko kokie nors pavojai?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius