Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų teisių aktyvistai šeštadienį surengs šokiruojančią meninę akciją prieš kailių pramonę

Asociacija „Už gyvūnų teises“ šeštadienį V. Kudirkos aikštėje 13 val. surengs meninį pasirodymą, kuriuo skatins visuomenę susimąstyti apie kailių pramonės žiaurumą, būti sąmoningiems ir neremti šios industrijos.
Protesto akimirka/Archyvo nuotr.
Protesto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Protestas prieš kailių pramonę rengtas ir pernai, tačiau šiemet organizatoriai nutarė pasirinkti kiek kitokį formatą – šokiruojantį performansą. Vienas iš akcijos dalyvių įkūnys kailių pramonės aukas, kiti – kailių fermų darbuotojus.

„Dažnai mūsų viešos akcijos apsiriboja taikiu protestavimu laikant plakatus ir informacinių lankstinukų dalinimu, tačiau norime labiau atkreipti visuomenės dėmesį, todėl šįkart peržengsime tradicinio protesto rėmus ir atliksime trumpą, bet efektingą pasirodymą“, – sakė Asociacijos „Už gyvūnų teises“ vadovė Aušrinė Skirmantė. Jos teigimu, kailių ūkiuose žvėreliai auginami itin blogomis sąlygomis: nėra pakankamai erdvės judėjimui, dažnai trūksta vandens ir maisto, natūralios šviesos.

Protestas prieš kailių pramonę rengtas ir pernai, tačiau šiemet organizatoriai nutarė pasirinkti kiek kitokį formatą – šokiruojantį performansą

„Mūsų asociacijos tikslas – per edukaciją bei dialogą su visuomene siekti, kad kailiniai ir kitos aprangos detalės iš kailių būtų laikomi ne prabangiais aksesuarais, o gėdingu elgesiu, kai kančios ir mirties atributai tampa stiliaus dalimi. Taip pat svarbu, kad būtų sugriežtinti arba pakeisti įstatymai, reglamentuojantys kailių fermų veiklą, gyvūnų laikymo sąlygas. Ilgailaikis mūsų tikslas yra pasiekti, kad kailių fermos Lietuvoje būtų uždraustos“, – tvirtino asociacijos „Už gyvūnų teisės“ vadovė.

Kai kurios Europos Sąjungos šalys, pavyzdžiui, Jungtinė Karalystė, Austrija ir Kroatija yra uždraudusios kailių fermas, Belgija, Olandija ir Airija planuoja prisijungti prie šio draudimo. Vokietijoje, Olandijoje, Danijoje, Švedijoje yra įvesti draudimai auginti tam tikras gyvūnų rūšis dėl kailių arba sukurti gyvūnų gerovės aktai, kurių praktiškai neįmanoma įgyvendinti kailių fermose (pavyzdžiui, galimybė audinėms plaukioti vandenyje).

Dėl šių priežasčių, pasak A.Skirmantės, kailių pramonės atstovai ieško nišų Rytų Europoje, Rusijoje ir Kinijoje, kur gyvūnų gerovės įstatymai nesaugo gyvūnų. Net 65 proc. visų pasaulio kailių fermų yra įsikūrusios Rytų ir Šiaurės Europoje. Lietuvoje egzistuoja apie 40 stambių kailių ūkių, tačiau kasmet jie auga ir plečiasi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius