Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hobo – aviganis, nugalėjęs mirtį

Gyvūnų apsaugos darbuotojai, suradę išbadėjusį ir leisgyvį šunį neabejojo, kad jis išgyvens daugiausia tris dienas. Jis buvo tiek sulysęs ir nusišėręs, kad buvo neįmanoma nustatyti jo veislės, tačiau gyvūnas, pavadintas Hobo, nusprendė kitaip, rašo „The Daily Mail“.
Aviganis
Vokiečių aviganis / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Sveikata

12 metų amžiaus vokiečių aviganis, padedamas ir prižiūrimas veterinarų ne tik išgyveno jam duotas tris dienas, bet ir išsikapstė iš mirties gniaužtų. Šiandien jis yra sveikas šuo turintis jį mylinčius ir juo besirūpinančius šeimininkus Peterį ir Val Butcherius.

Veterinarai pasakoję, kad tuo metu, kai Hobo buvo atvežtas į jų kliniką, jie planavo iškart šunį užmigdyti, tačiau vis dėlto nusprendė duoti jam tris dienas ir pažiūrėti, ar jo būklė bent kiek pasitaisys. Viena iš juo besirūpinusių vererinarių Ruth Bates prisiminė, jog niekas netikėjo, kad jam pavyks išgyventi. Ji tikina niekada per savo šešerių metų darbą nemačiusi tokios būklės šuns. „Tai turėjo tęstis mėnesių mėnesius“, – neabejoja veterinarė.

Ji pasakoja, kad Hobo visuomet mielai valgė jam duodamą maistą, kas suteikė veterinarams vilčių, kad jis dar gali pasveikti. Šuo buvo pernelyg nusilpęs vaistams, todėl gydytojai jam davė tik maisto ir laukė, kol šis sustiprės.

Hobo buvo gydomas keletą mėnesių. Rugpjūčio mėnesį, vietos laikraščio dėka, jis atsidūrė pas naujus šeimininkus Butcherius, kurie skyrė šuniui visą savo laiką ir dėmesį. Pora, gyvenanti fermoje Šilingtone, be Hobo augina dar dešimt šunų, septynias ožkas, dešimt alpakų (tai yra vieni iš rečiausių kupranugarinių šeimos gyvūnų), septyniolika ponių ir 240 papūgų.

Šiandien Hobo, kuris susidraugavo su visais fermos gyventojais, tapo gražiu ir sveiku aviganiu, galinčiu pasigirti blizgančiu kailiu ir normaliu svoriu. O buvęs Hobo savininkas, naujųjų šeimininkų iniciatyva, atsidūrė kaltinamųjų suole ir sausio mėnesį išklausys nuosprendį už šuns kankinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius