Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į katiną taikliai šovęs vilnietis: „Jis man trukdė miegoti!“

Už gyvūno suluošinimą teismas skyrė Jonui Vinickui piniginę baudą ir konfiskavo šautuvą.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį už žiaurų elgesį su gyvūnais bei skyrė vilniečiui 2 600 litų baudą, o taip pat konfiskavo pneumatinį šautuvą, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus penktadienį išplatintame pranešime.

Jonas Vinickas (gim. 1958 m.) nuteistas už tai, kad š.m. liepos 4-osios vakarą apie 22.17 val. būdamas savo buto Vilniuje balkone, iš orinio šautuvo „Cometa“ šovė į kieme buvusį juodos spalvos katiną. Po šūvio gyvūnas buvo suluošintas – pažeistas stuburas, dėl to jis sunkiai valdo dubenį ir galines kojas.

Kaltinamasis teisme kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, kad tą vakarą jis miegojo, buto balkono durys buvo atidarytos. Po balkonu pradėjo garsiai miaukti katinai, jie nedavė jam miegoti. Jis pabudęs labai dėl to supyko, spontaniškai kilo mintis paimti orinį šautuvą „Cometą“ ir šauti į katinus, kad jie išsigąstų ir apsiramintų. Kiek prisimena, šovė vieną kartą, tačiau į katinus nesitaikė. Anot kaltinamojo, po šūvio katinai pasislėpė po balkonu. Po to jis nuėjo miegoti. To, kad jis pataikė į katiną – nežinojo. Dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi.

Apie nederamą elgesį su gyvūnais policijai pranešė tame pačiame name gyvenanti moteris. Atvykę policijos pareigūnai sužalotą katiną, kuris nevaldė galinių kojų, nuvežė į UAB „Grinda“.

Žinių apie tolesnį katino likimą teismas neturi.

Teismas taip pat konfiskavo ir šios nusikalstamos veikos įrankį – pneumatinį šautuvą.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius