-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į laisvę paleidžiamas išgelbėtas ruonis Krošikas nepanoro išsiskirti su žmonėmis

Rusijos Sankt Peterburgo miesto gyvūnų gelbėtojams nepavyko į laukinę gamtą sugrąžinti anksčiau jų priglausto žieduotojo ruonio. Ruonį ketinta išleisti į Ladogos ežerą, tačiau gyvūnas atsisakė plaukti šalin, pranešė portalas nevnov.ru.
Ruonis Krošikas
Ruonis Krošikas / vk.com/sealrescue nuotr.

Portalo duomenimis, į laukinę gamtą planuota paleisti du Ladogos žieduotuosius ruonius: Krošiką ir Pašu. Abu gyvūnus globojo Sankt Peterburgo jūros žinduolių tyrinėjimo ir išsaugojimo centras. Šiame centre jie buvo reabilituojami ir po to turėjo sugrįžti į savarankišką gyvenimą. Tačiau Krošikas nusprendė likti su žmonėmis. Jis tik 15 minučių paplaukiojo ežere ir sugrįžo.

Ruonių paleidimo į laisvę momentas buvo fiksuojamas vaizdo kamera, o įrašas paviešintas „YouTube“.

VIDEO: Ruonių paleidimas į Ladogos ežerą

Gyvūnų gelbėtojai tvirtina, kad panašaus atvejo nėra buvę per visą jų organizacijos istoriją. „Tiesą sakant, aš nebuvau pasirengęs tokiai įvykių eigai, tačiau gal taip ir geriau, nes Krošikas labai patiklus. Mėginsime paleidimo į laisvę procedūrą pakartoti rudenį arba kitą pavasarį“, – sakė Baltijos ruonio fondo direktorius Viačeslavas Aleksejevas.

Pasak V.Aleksejevo, ruonis Pašu yra visiškai laukinis, o Krošikas, priešingai, ilgą laiką buvo prisirišęs prie žmogaus. „Taip jau išėjo, kad jis su motina gyveno vos dvi ar tris dienas. Tad natūralu, kad jis savo vaikišką meilę nukreipė į žmogų. Iš pradžių mums net buvo sunku jį palikti vieną – Krošikas reikalavo nuolatinio dėmesio. Mes, žinoma, jį glostydavome, laikydavome ant rankų“, – pasakojo fondo vadovas.

Dar viena minėto centro išgelbėta ruonė, vardu Inger, neseniai emigravo iš Rusijos. Ji gyvūnų gelbėtojų prieglaudoje gyveno visus metus. Ruonio patelei buvo sulaužytas žandikaulis, nuplėštas trečdalis snukio odos ir pažeista dešinioji akis. „Mums pavyko viską išgydyti ir tada mes ją paleidome laisvėn“, – sakė V.Aleksejevas.

Tačiau atsidūrusi laisvėje Inger išplaukė į Alandų salų teritoriją Suomijoje, kur daug žuvies ir mažai žmonių. Ten Inger gyvena jau ilgiau nei pusantro mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius