-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į taisykles numoja ranka

Dėl kai kurių keturkojų šeimininkų neatsakingumo ir nenoro laikytis taisyklių, pagal kurias visi šunys mieste turi būti vedžiojami su pavadėliais ir antsnukiais, nukenčia tvarkingi vilniečiai ir jų augintiniai. Atsakingos institucijos bejėgės sugaudyti visus pažeidėjus, šių žmonių negąsdina ir numatytos baudos.
Vilniečio T.Stuokos tvarkingai mieste vedžiotas augintinis dobermanas buvo užpultas palaido agresyvaus šuns ir patyrė sužalojimus bei stresą.
Vilniečio T.Stuokos tvarkingai mieste vedžiotas augintinis dobermanas buvo užpultas palaido agresyvaus šuns ir patyrė sužalojimus bei stresą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Šuo Dobermanas

„Vedžiojau šunį su draugu, kai horizonte pasirodė, manau, neblaivus vyriškis su palaidu agresyviai nusiteikusiu šunimi. Bandėme sakyti vyrui, kad šis pririštų savo augintinį, tačiau šuo puolė prie mūsiškio ir dantimis įsikabino į jį“, – pasakojo dobermano Arbio šeimininkas Tomas Stuoka.

Anot vilniečio, jo augintinis dobermanas negalėjo pasipriešinti užpuolikui, nes buvo pririštas pavadėliu ir buvo su antsnukiu.

Vaikinams atplėšus užpuoliką, sužalotą augintinį teko vežti pas veterinarą.

„Veterinaras susiuvo žaizdą, sutvarkė šunį. Už viską sumokėjome beveik 200 Lt“, – sakė T.Stuoka. Šeimininko teigimu, dėl šio įvykio šuo taip pat patyrė stresą ir tapo neramus.

Pagal miesto taisykles, visi šunys turi būti vedžiojami su pavadėliais bei antsnukiais. Išimtys taikomos tik mažiems šuniukams, kuriems antsnukiai negaminami.

„Nors, pasak veterinarų, žaizda nėra didelė, tačiau ji gili. Be to, šuniui sunku visa tai ištverti, nes jis jau nebe jaunas – eina 11-uosius metus“, – pasakojo vilnietis.

Po įvykio sužaloto šuns šeimininkai parašė pareiškimą policijoje, tačiau ši, anot T.Stuokos, negali rasti agresyvaus šuns šeimininko.

„Iš karto po įvykio mes jį pasekėme, tačiau į butą jis mūsų neįsileido. Policijai irgi nepavyksta su juos susisiekti“, – aiškino nukentėjusiojo dobermano šeimininkas.

Griežtos taisyklės

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus viršininko Gintaro Tamošiūno teigimu, pagal miesto taisykles, visi šunys turi būti vedžiojami su pavadėliais bei antsnukiais.

„Išimtys taikomos tik mažiems šuniukams, kuriems antsnukiai negaminami“, – sakė G.Tamošiūnas. Jo teigimu, miesto parkuose vedžioti šunis draudžiama.

„Palaidi šunys gali lakstyti tik specialiose uždarose dresavimo teritorijose“, – aiškino savivaldybės atstovas.

Anot G.Tamošiūno, pamatę netinkamai šunį vedžiojantį žmogų, gyventojai turėtų pranešti į savivaldybės Kontrolės poskyrį.

Viešąja tvarka mieste besirūpinantis Kontrolės poskyris nuo vasario pradžios už gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimus surašė 44 administracinius teisės pažeidimų protokolus.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad agresyvių šunų laikymo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 200 iki 400 Lt su gyvūnų konfiskavimu arba be konfiskavimo. Jei šio pažeidimo metu padaroma žala asmens sveikatai ar turtui, bauda didesnė – nuo 500 iki 1000  Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius