-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atvykęs užsienietis neliko abejingas sužalotam šuniui

Gyvūnų globos organizacijos „SOS gyvūnai“ prieglaudoje apsigyveno užsieniečio išgelbėtas šuo. Sunkiai sužalotą keturkojį sostinės svečias aptiko gulintį prie geležinkelio bėgių.
Užsieniečio išgelbėtas šuo Žakas
Užsieniečio išgelbėtas šuo Žakas / „SOS gyvūnai“ nuotr.

Šuo, dabar jau gavęs Žako vardą, buvo rastas gulintis prie geležinkelio, perpjauta gerkle, sužeistu žandikauliu bei begale kitų sužalojimų. Kaip praneša „SOS gyvūnai“, tądien traukiniu į Vilnių atvykęs užsienietis atsitiktinai pastebėjo Žaką ir negalėjo palikti jo numirti.

Paėmęs šunį, jis puolė ieškoti gyvūnų gelbėjimo organizacijų. Susisiekusiam su „SOS gyvūnais“ vyriškiui buvo patarta kuo skubiau gabenti šunį pas veterinarą. Rentgeno nuotraukoje buvo matyti kaukolės ir žandikaulio sužalojimai. Dabar didžiausios Žako bėdos – jau praeitis, sužalojimai baigia išgyti, o pats šunelis gyvena „SOS gyvūnai“ prieglaudėlėje.

Iš pradžių manyta, kad Žakas jau senas šuo, tačiau vėliau, apžiūrėjus jo dantis, paaiškėjo, kad jis net ne vidutinio amžiaus, o jaunas, maždaug 2–3 metų patinukas. Ir elgiasi jis kaip paauglys – be galo guvus, energingas, žaismingas, draugiškas su žmonėmis ir kitais šuneliais. Kaip rašoma „SOS gyvūnai“ tinklalapyje, net nufotografuoti jį pavyko tik tvirtai laikant – šunelis niekaip nenustygo vietoje: „Nors ir naujokas, bet jis jau smagiai laisvas laksto po prieglaudos teritoriją“.

Kai Žakas visiškai pasveiks, jam bus ieškoma naujų namų ir mylinčių šeimininkų.

Vien per praėjusius metus „SOS gyvūnai“ išgelbėjo ir naujus namus surado 1395 beglobiams gyvūnams. Šios organizacijos kontaktus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius